FOTBOLL 2022-04-15 KL. 16:32

Inhopparna vände underläge till seger för Onsala

Av Eric Andersson

Det såg länge ut att bli ännu en match där offensiven spökade för Onsala. Men två inhoppare ville annat och ordnade säsongens första seger för Onsala.

Inhopparna vände underläge till seger för Onsala
Onsalaspelarna kramar om Adam Price Johansson efter segermålet. Foto: Eric Andersson

Dittills mållösa Onsala BK var på jakt efter säsongens första seger i hemmamatchen mot Västra Frölunda. Till matchen valde Onsala att sätta anfallaren David Berntsson på bänken till förmån för den mer djupledsgående Hugo Lindström.

– Vi har haft två tuffa matcher hittills där han fått slita mycket i sitt försvarsspel. Nu ville vi ha lite nya, pigga ben i vårt presspel och istället få en boost genom att avsluta matchen med lite mer tryck, förklarar Adam Fogelblad, tränare i Onsala.

Och så småning om var det precis så det skulle bli, men vägen dit var lång och brokig för Onsala. I inledningen var det ett temposvagt och uddlöst hemmalag och Västra Frölunda kunde ta ledningen efter åtta minuter. Kort därpå var ledningen nära att utökas, men bollen smet precis utanför stolpen.


Hugo Lindström var ett ständigt hot längs högerkanten.


Först efter drygt 20 minuter började fronttrion med Hugo Lindström, Hampus Ekdahl och David Björnsson hota backlinjen alltmer frekvent. Med tio minuter kvar av den första halvleken kom också kvitteringen när David Björnsson hittade nätmaskorna efter en rörig situation i straffområdet.

I slutet av halvleken hade Onsala ett gyllene läge att ta ledningen när Joel Palmquist slog ett väl avvägt inlägg, men efterföljande avslut missade mål och det var oavgjort i paus.

– Vi börjar väldigt slappt och dåligt när vi slår bort enkla bollar och får ingen kontroll i uppspelsfasen. Men vi jobbar oss in i matchen och får in ett mål att ta med oss till andra halvlek, säger Onsalas grovjobbare Joel Palmquist.

Kalldusch direkt

Onsala fick en rejäl kalldusch i början på den andra halvan när Västra Frölunda tog ledningen efter bara 35 sekunder. Men sakta men säkert tog Onsala över och stod för det mesta av anfallsspelet i andra halvlek. Gång efter annan kom Hampus Ekdahl och Hugo Lindström runt på sina kanter, men ofta utan någon referenspunkt i boxen.

Det var först när David Berntsson, som inledde matchen på bänken, kom in som Onsalas andra mål skulle komma. Hugo Lindström tog sig runt på högerkanten och Berntsson satte enkelt dit kvitteringen. Minuten senare fick David Berntsson ett så gott som identiskt läge att ge Onsala ledningen, men bollen gick över ribban.


Adam Price Johansson blev matchhjälte.


Men det skulle bli ett segermål och även det kom från en inhoppares fötter. Hampus Ekdahl tog sig förbi på kanten och hittade Adam Price Johansson som satte slutresultatet 3–2 från nära håll.

Två mål från inbytta spelare, coachseger?
– Verkligen inte, men det är bra att två spelare kommer in och gör de avgörande målen. Det är också bra att bägge målen kom till på det sättet vi pratade om att söka i halvtid, säger Fogelblad.

Hur viktigt var det att få göra lite mål?
– Det känns som att det blev en ketchupeffekt. Räknar man med träningsmatcher hade vi fyra matcher utan mål. Det är jätteviktigt att vi gör tre mål idag och att ta tre poäng är viktigt för framtiden, säger Joel Palmquist.

Matchfakta: Division 2
Onsala BK–Västra Frölunda 3 – 2 (1–1)
0–1 (8), 1–1 (36) David Björnsson, 1–2 (46), 2–2 (66) David Berntsson, 3–2 (89) Adam Price Johansson


Förarbevis ett krav för vattenskoter
NYHETER 2022-05-28 KL. 13:00

Förarbevis ett krav för vattenskoter

Nya regler inför sommaren – många har ansökt

SENASTE TV-NYHETERNA

Får svårt ta hand om flyktingar
NYHETER 2022-05-28 KL. 09:00

Får svårt ta hand om flyktingar

Bostadsbolagen ser överställen som skulle kunna vara möjliga

FESTLIG samling inför årets studentbal
NYHETER 2022-05-27 KL. 17:25

FESTLIG samling inför årets studentbal

Lanbit i gång igen
NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00

Lanbit i gång igen

Slutspurt för konstrundan
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 15:00

Slutspurt för konstrundan

Saga årets sommartema i rondellerna
NYHETER 2022-05-27 KL. 12:00

Saga årets sommartema i rondellerna

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-05-28 KL. 18:10
Oavgjort i toppmötet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.