FOTBOLL 2021-10-27 KL. 16:08

Hysén lämnar City – men släpper inte taget helt

Av Christian Johansson

Den före detta landslagsstjärnan Tobias Hysén är klar som assisterande tränare i Tvååkers IF. Därmed kommer han ta ett ordentligt steg tillbaka i sitt projekt Kungsbacka City. Tränarsysslan lämnar han helt men utesluter inte att han återfinns på planen som spelare.
– Jag kommer ha en mer administrativ roll, kanske som en sportchefsroll om man kan säga så i fyran, säger 39-åringen.

Hysén lämnar City – men släpper inte taget helt

Under onsdagen presenterade ettanklubben Tvååkers IF Tobias Hysén som ny assisterande tränare för 2022. Den förre anfallsstjärnan var i klubben en vända under 2020.
– Jag får testa på att vara högre upp i seriesystemet igen, det är en drivkraft i sig. Sedan hjälper det att jag varit där tidigare, jag fick en bra relation till spelarna och klubben i sig.
Det nya uppdraget innebär att han inte kan kombinera det med samma roll I Kungsbacka City som han haft. Under 2021 har han varit tränare och spelare, så kommer det inte bli utan han kliver ett steg bort från laget.
– Jag kommer hjälpa till med saker runt omkring. Vi får se hur jag kan utvecklas i den rollen, jag kommer ha tid på förmiddagarna att göra grejer för att avlasta från andra i föreningen.

Fick slita 2021

2021 blev ett jobbigare år för klubben än de trodde. Det har varit en kamp för att lösa kontraktet efter att sina två tidigare säsonger stått som seriesegrare.
– Man behöver lägga mer tid i fyran om man ska bli framgångsrik, säger Tobias Hysén som ändå konstaterar att när de startade föreningen var målet att vara i fyran efter tre år, vilket de lyckats med.
Är sista matchen gjord som spelare?
– Det tror jag inte. Jag kommer inte att vara nere och träna och ska inte lägga mig i för mycket i laget men jag utesluter inte att jag spelar någon match. För föreningens skull kan det vara bra om jag tar ett steg bort, på lång sikt kan den må bra av att klara sig själva. Sedan är det vårt och mitt projekt så jag kommer inte ta bort handen helt.
Kommer Citys dragningskraft för att locka spelare minska när du inte är med?
– För eller senare hade det blivit så, jag är snart 40 år. Jag hade kunnat spela ett eller två år till. Vi behöver locka spelare med motivation att ta sig uppåt. Vi ska göra allt för att vara bättre nästa år än i år. Därför ska spelare komma till oss. Jag ska inte spela en så stor roll, det kan hända att det gör det på kort sikt men det ska kännas att City är på riktigt och att det finns en seriositet. Det behöver vi snäppa upp.



TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.