FOTBOLL 2022-04-30 KL. 17:26

Full kontroll i första – sämre i andra

Av Eric Andersson

IFK Fjärås hemmaspelade mot Vinberg och efter den första halvleken kändes matchen avgjord. Men i andra halvlek tappade Fjärås greppet och släppte in bortalaget i matchen och det blev till slut en knapp hemmaseger.

Linnea Eld och Maja Abrahamsson firar Fjärås andra mål. Foto: Eric Andersson

Efter några minuters ställningskrig i matchinledningen började IFK Fjärås succesivt ta alltmer kontroll över tillställningen. När kvarten var spelad gjorde Mirjam Söderström 1–0 med ett behärskat avslut utanför straffområdet.

IFK Fjärås fortsatte styra spelet och frontduon beståendes av Maia Andresen och Maja Abrahamsson hotade backlinjen i anfall efter anfall. Och det var den sistnämnde i duon som skulle öka på hemmaledningen. Linnea Eld tog sig runt på högerkanten och hittade Abrahamsson centralt som kunde sätta 2–0 i öppet mål med bara minuter kvar till halvtidsvilan.

Maja Abrahamsson ställde till stora problem för Vinbergs backlinje.

Men i den andra halvleken var det inte alls samma kontroll från hemmalaget. Fem minuter in i matchens andra halva reducerar Vinberg och det blir lite nervigt i Fjäråslägret.

– Jag vet inte varför vi tappar kontrollen, men det har varit lite så i alla andra halvlekar hittills. Sedan kanske vi slappnar av lite och tror att matchen är avgjord i och med hur det såg ut i första, säger Simon Johansson, tränare i IFK Fjärås.

Även om Fjärås inte kom upp i samma nivå under andra halvlek lyckades inte Vinberg skapa något större tryck. Spelet böljade fram och tillbaka men det blev inga fler mål och matchen slutade 2–1.

– Vi är nöjda med tre poäng och vår första halvlek. Sedan är vi mindre nöjda med matchutvecklingen i andra, säger Simon Johansson.

Matchfakta: Division 2
IFK Fjärås–Vinberg 2 – 1 (2–0)
1–0 (16) Mirjam Söderström, 2–0 (40) Maja Abrahamsson, 2–1 (50)