Förlustsviten växer – läget är allt mer prekärt

Av Christian Johansson

Fjärde raka förlusten och Lindome Gif är fortsatt på nedflyttningsplats.
– Det är motgång nu, säger Robert Lipovac.

Lindome Gif:s anfallare Robert Lipovac gick omkull i bortalagets straffområde precis i matchupptakten. Lipovac vädjade om straff efter den klumpiga Vänersborgsbackens tackling, domaren blåste inte.
– Det är solklar straff, men domaren tyckte väl att jag sökte den men det spelar ingen roll.

Oväntad ledning

Den interna skyttekungen reste sig men det skulle inte bli något lyft i tabellen. Efter en halvtimme bjöds gästerna på sin första målchans – det var 0–1.
– Det är helt otroligt, säger Lipovac uppgivet.
Det kunde ha varit 0–3 minuterna senare men David Olsson stod för en pangräddning på ett närskott och sedan fick han hjälp av Teodor Wålemark att avvärja ett kantavslut.

Robert Lipovac testade gästernas keeper och Ihab Naser tvingade målvakten att sträcka ut än mer i slutet av halvleken. Hemmalaget fortsatta att lirka sig fram till chanser men det var gästerna som fick utdelning.
– Vi var inte tillräckligt effektiva. Tidigare har vi haft svårt att skapa chanser. Vi ska inte förlora den här matchen.