FOTBOLL 2022-05-26 KL. 14:17

Fjärås vände underläge till seger

Av Eric Andersson

IFK Fjärås släppte in tidiga mål i både första och andra halvlek. Men en sylvass anfallare kombinerat med god lagmoral gjorde att laget lyckades vända underläge till seger.

Maia Andresen blev matchhjälte för IFK Fjärås. Foto: Eric Andersson

IFK Fjärås fick sämsta tänkbara start hemma på ett för dagen blåsigt Ögärdet. Direkt på avspark slog Varberg en långboll som några sekunder senare innebar målchans och 0–1.

– Vi ser att alla deras spelare ställer sig på samma kant men är ändå inte med på det, säger Maia Andresen.

Bara minuter senare höll matchen på att rinna Fjärås ur händerna innan den knappt hunnit börja när Varberg träffade stolpen. Men stolpskottet blev en väckarklocka för hemmalaget som började jobba sig in mer och mer i matchen. Kvitteringen kom när Linnea Eld drev upp med bollen, lyfte in den i boxen och efter lite stök framför mål kunde Maia Andresen forcera in 1–1.

Kort därpå var Maia Andresen nära att ge Fjärås ledningen när hon dribblade upp en försvarare på läktaren och lobbade bollen över en utrusande målvakt. Men Varbergsförsvaret var på tårna och rensade undan på mållinjen.

Jubel efter Maja Abrahamssons avgörande mål.

I och med det var den stora underhållningen slut i första halvlek. Bortsett från en straff till vardera lag som säkert sattes i mål hände det inte mycket mer i matchens första halva och det var 2–2 i paus.

Även i andra fick Fjärås en dålig start när Varberg gjorde 2–3 efter 50 minuter. Men andra halvlek liknade den första i och med att Fjärås även där blev bättre och bättre ju längre den led. Målchanser radades upp när både Mirjam Söderström och Maia Andresen gick på avslut, men lyckades inte träffa mål.

– Att vi tar över matchen handlar mycket om vår inställning. Vi hade en bra känsla efter förra matchen och ville verkligen vinna även den här matchen, säger Maia Andresen.

Och seger skulle det till slut bli för Fjärås. Maia Andresen gjorde 3–3 på egen hand och minuter senare fullbordades vändningen när hon frispelade Maja Abrahamsson som fastställde slutresultatet 4–3.

– Det var riktigt skönt. Jag har haft en ganska tung period på sistone men börjar komma igen nu och det är jävligt härligt, säger tvåmålsskytten.

Matchfakta: Division 2
IFK Fjärås–Varbergs Bois 4 – 3 (2–2)
0–1 (1), 1–1 (10) Maia Andresen, 1 –2 (23), 2–2 (33) Mirjam Söderström, 2–3 (50), 3–3 (72) Maia Andresen, 4–3 (76) Maja Abrahamsson