FOTBOLL 2022-05-16 KL. 10:31

Fjärås förlorade målsnål tillställning

Av Anton Lorentzson

IFK Fjärås tog emot Stafsinge på Ögärdet under lördagen. Det blev en målsnål tillställning och Fjärås hade svårt att skapa farliga chanser. Nu är det hela åtta poäng upp till tredjeplatsen.

Fjärås förlorade målsnål tillställning
IFK Fjärås blev mållösa och förlorade hemma mot Stafsinge. Foto: Larsåke Andersson

Fjärås har endast spelat fem omgångar av säsongen, men trots det så börjar laget redan tappa mark i division 2. Mot Stafsinge kom den andra raka förlusten och trots att det bara skiljde ett mål så var det aldrig nära för Fjärås.

– Vi var aldrig det bättre laget och kom inte till några farliga chanser. Stafsinge var bättre defensivt och strået vassare. Det är närmre 0–2 än 1–1, säger Fjärås tränare Simon Johansson.

I och med förlusten står Fjärås kvar på 6 poäng och återfinns på sjunde plats i tabellen. Stafsinge ligger på 14 poäng och Valinge-Derome på 18 - båda har spelat sex matcher. Örgryte har endast spelat fyra matcher hittills och vinner de sina innestående matcher går de också upp på 18 poäng. Tre lag avancerar upp till division 1 efter säsongen.

Har tåget upp till division 1 redan gått?

– Nej det tror jag inte. Det är en dubbelserie och det finns massa tid att vända detta till något positivt. Det är en tuff serie där alla kan slå alla. Vi är inne i en lite tung period, men det kommer alla lag gå igenom, säger Simon Johansson och fortsätter:

– Det handlar om några vinster och att topplagen tappar några matcher. Då är vi ikapp igen. Så tåget har inte gått, men vi måste höja oss flera snäpp om vi ska slåss om placeringarna högre upp.

Chans till nya poäng kommer redan på fredag för Fjärås. Då spelar man nämlingen borta mot Qviding.

Matchfakta: Division 2
IFK Fjärås–Stafsinge 0–1 (0–0)
0–1 (53)

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter