FOTBOLL 2021-11-23 KL. 18:00

Efter seriesegern – trupparbetet igång

Av Oliver Marshall

Det har bara gått ett par dagar sedan Tölö bärgade seriesegern i division 3 och avancerade i seriesystemet. Men redan nu är arbetet igång för att rusta för division två. Bland annat har Oscar Samuelsson anlänt från Kungsbacka City.

Efter seriesegern – trupparbetet igång
Oscar Samuelsson spelar i Tölö IF nästa säsong. Foto: Tölö IF

Tölös första nyförvärv inför säsongen 2022 blir alltså Oscar Samuelsson från Kungsbacka City.
– Vi känner till Oscar sedan innan och hade en dialog med honom för ett tag sedan. Vi hittade varandra snabbt i samtalen och tycker att han blir ett bra tillskott till vår redan duktiga trupp, säger Arian Faily, sportchef i Tölö IF, och fortsätter:
– Det ska bli kul att se vad han kan göra tillsammans med våra duktiga anfallare där framme.
Betyder det att Hampus Ekdahl och David Berntsson stannar?
– Det finns inga garantier tills alla har skrivit på. Jag vet vad Hampus och Davids kortsiktiga och långsiktiga planer är. Mår man bra så presterar man bra, och är det så att deras bästa möjliga lösning är Tölö eller någon annanstans får vi se.

Locket på
Vad gäller sportchefens egen situation förblir läget oklart. När Jerry Westerberg lämnade Tölö inför säsongen klev Arian Faily själv in som huvudtränare, i vad som då beskrevs som en tillfällig lösning. Men om han nu kliver av sin roll som tränare vill han inte avslöja.
– Tanken är att vi ska hitta en bra ledarkonstellation. Just nu är säsongen avklarad och jag jobbar med sportchefsbiten. Det har varit en lång säsong, så nu har vi ett break och tar upp diskussionerna igen om två veckor, säger han.
Kommer du enbart vara sportchef framöver?
– Jag väljer att inte svara så mycket på den frågan just nu, säger Faily, som känner stor stolthet över sitt lags prestationer under året.
– Jag vill verkligen tacka killarna, de har givit mig allt. De har underkastat sig allting och anammat spelfilosofier och allting. Jag är extremt stolt över dem.

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter