FOTBOLL 2021-11-27 KL. 14:00

Citys nya tränarduo på plats

Av Oliver Marshall

Efter att både Stefan Larnelius och Tobias Hysén tackat för sig som tränare i Kungsbacka City har jakten på deras ersättare varit i full gång. Nu står det klart att det blir en mix av externt och internt som kommer leda laget kommande säsong.

Citys nya tränarduo på plats
Citys gamla tränarduo är helt utbytt. Foto: Arkivfoto Christian Johansson

En ny röst ville City ha, och en ny röst kommer de att få. In som ny huvudtränare kommer Joakim Ahlgren, närmast från Dalen/Krokslätt.

– Vi fick honom som ett tips till oss att han är duktig och har varit jäkligt omtyckt i sina tidigare lag, säger Kungsbacka Citys sportchef, Tobias Hysén.

Han har sedan tidigare erfarenhet av att ta IK Virgo från division fem till tre. Men det var inte bara det som gjorde Ahlgren aktuell för rollen.

– Det var väl lite det och att han själv har spelat på en högre nivå också. Att han gjort resan är dock inte det viktigaste. Han har tränat lag på den här nivån och högre innan. Sexan och femman i all ära, men i fyran är det tuffare och då behöver man en tränare med tränarerfarenhet och spelarerfarenhet, säger Hysén.

En trio assisterande

Bakom Joakim Ahlgren kommer City lösa den assisterande tränarfrågan internt. Bland annat kommer målvakten Sebastian Frick och ytterbacken Robin Eriksson ta roller som assisterande till Ahlgren. Men den som formellt kommer vara assisterande tränare är någon helt annan.

– Den som kommer vara assisterande tränare är Niklas Malmqvist. Han är fortfarande en bra spelare, men känner att han vill hjälpa till vid sidan av lite mer. Frick och Eriksson kommer hjälpa honom, säger Hysén.

Sportchefen är nöjd med den nya lösningen.

– Det kommer bli skitbra. Det viktigaste är att vi får in en ny huvudtränare utifrån, som varit i andra klubbar. Vi behövde något nytt och en ny röst. Sedan är jag jätteglad att vi har spelare som varit med från början som vill hjälpa till, säger han.


SENASTE TV-NYHETERNA

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:27

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts

Läraren kritisk mot upplägget

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:24

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan

Buss körde av vägen
NYHETER 2022-01-20 KL. 07:50

Buss körde av vägen

Målvakterna glänste i återstarten
HANDBOLL 2022-01-19 KL. 21:21

Målvakterna glänste i återstarten

Aranäs segrade i årets första match

Thorbjörnson etta på riksdagslista
POLITIK 2022-01-19 KL. 18:00

Thorbjörnson etta på riksdagslista

Vården viktig valfråga för V

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 16:00

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna

Ryfors om AHL:
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 12:00

Ryfors om AHL: "Det kallas djungeln av en anledning"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-