FOTBOLL 2022-05-21 KL. 18:09

Åsa tappade poäng i slutet – igen

Av Eric Andersson

När det återstod tio minuter av matchen mellan Åsa och Ytterby hade hemmalaget ledningen. Men precis som förra helgen föll Åsa ihop mot slutet och lämnade planen tomhänta.

Åsa föll i hemmamatchen mot Ytterby. Foto: Eric Andersson

Åsa fick göra hela fem förändringar i startelvan från den oavgjorda matchen mot Vejby förra helgen. Skyttekungen Anton Millesson Nilsson saknades, mittbackarna Adam Lindskog och Staffan Längvik likaså. Det gjorde att nyförvärvet från Västra Frölunda, Felix Fundell Ryberg, kastades rakt in i hetluften och bildade mittlås med Isac Dehlryd.

Och det blev en mardrömsstart för den nykomponerade backlinjen då Ytterby tog ledningen i den andra minuten efter oreda i Åsaförsvaret. Bara ett par minuter senare var Åsa nära att kvittera när en Elias Dehlryd-frispark nickades i ribban.
Men 1–1-målet skulle bara dröja till minut 18 när Jesper Carlsson störtade fram på ett högerinlägg och satte en välförtjänt kvittering.

Åsa hade ett stort bollinnehav i den första halvleken. Kanske lite för stort, för av eget spel skapade Ytterby inte mycket. Men vid ett flertal tillfällen ställde Åsa till det för sig själva i speluppbyggnaden vilket sånär resulterade i fler baklängesmål. Lyckligtvis för Åsas del lyckades Natanael Persson i målet avvärja chanserna och det var oavgjort i paus.

– Vi försöker rulla och spela fin fotboll men det är mycket slarv. Sedan har vi mycket nytt i startelvan idag och planen är ganska svårspelad, säger Elias Dehlryd, lagkapten i Åsa.

Föll ihop i slutet

I andra halvlek var det mer ställningskrig där inget av lagen lyckades kontrollera matchbilden. Efter 70 minuter bjöds publiken på matchens behållning när Filip Petersson vackert satte bollen i krysset från straffområdslinjen och gav Åsa ledningen. Men där var det roliga slut för hemmalaget som föll ihop i slutet.

Filip Peterssons drömmål räckte inte till poäng för Åsa.

Med tio minuter kvar skarvades en inläggsfrispark in i mål och det var kvitterat. Och när det bara återstod en minut av ordinarie tid letade sig ett långskott in i mål till slutresultatet 2–3. Det innebär att Åsa, precis som i matchen mot Vejby, tappar poäng i matchens sista minut.

– Andra halvlek är inte bra och det känns onödigt att vi släpper in dem i matchen. Vi slår bort mycket passningar och vinner inga andrabollar. Det är slarvigt och inte tillräckligt bra, säger Elias Dehlryd.

Matchfakta: Division 3
Åsa IF–Ytterby 2–3 (1–1)
0–1 (2), 1–1 (18) Jesper Carlsson, 2–1 (70) Filip Petersson, 2–2 (79), 2–3 (88)