Protesterna fortsätter mot färisterna vid Forsgårdens golfbana. Tanken är att hålla vildsvinen borta, men även ryttare och hundägare känner sig utestängda.För ett par månader sedan berättade Norra Halland om golfbananens åtgärder mot svinen.


– De senaste två höstarna har vildsvinen varit inne på ruffen och semiruffen, sa Robin Eriksson, banchef på Forsgården.


Så klubben stängslade i höstas in banan mot öster. Stängslet har fått sex öppningar där man kan passera, vilket är ett krav för att inte hindra allemansrätten. För att inte svinen ska ta sig igenom ligger det färistar (galler) i öppningarna.


Men det har fått hästägare (och någon hundägare) att reagera. Även hästar tycker färistar är otäcka, och det innebär att det blivit svårare att ta sig fram längs en del vägar som ryttare brukar använda. Det handlar framför allt om grusvägen vid golfbanan.


Frågan har bollats mellan länsstyrelsen, Byggförvaltningen och Miljö och hälsa, och slutsatsen är att färistarna följer lagen.


Men det har inte stillat protesterna. Nu har en namnlista lämnat till kommunen där man kräver att Miljö och hälsa ser till att få bort färisterna. Man menar hundar och hästar riskerar att skada sig på stålgallerna, och att allemansrätten begränsas.


16 personer har skrivit under, men fler personer har hört av sig till Norra Halland och uttryckt sitt missnöje.

bilden: Forsgårdens banchef Robin Eriksson hoppas att elstängslet ska hålla vildsvinen borta från banan.