Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • Fortsatt serieledning efter stark comeback

  Efter en svag inledning lyckades HK Aranäs vända tillbaka och knipa en poäng i söndagens luriga bortamatch. Poängen innebär fortsatt serieledning, på bättre målskillnad än Kärra.

  Handboll | 17 Januari 2021 16:35

  Emelie Batista blev bortalagets bästa målskytt med sina sex mål.

  FOTO: Arkivfoto Jasmin Frljevic

  Matchfakta

  Tyresö – HK Aranäs 26 – 26 (17–11)
  Målskyttar, HK Aranäs: Emelie Batista 6, Alexandra Lundström 5, Louise Karlefeldt 5, Tilda Palm 4, Ellen Davis 3, Sanna Andreasson, Amina Jasarevic, Ida Espling-Ek.

  Bortalaget kom ut svagt, och hemmalaget Tyresö tog snabbt kommando över matchen. Ledningen släppte de sedan aldrig under den första halvleken, som de vann med 17–11.

  – Vi inledde matchen jäkligt dåligt får man säga. De sprang ifrån oss innan vi ens hade kommit igång, säger HK Aranäs tränare Magnus Ferdinandsson.

  I den andra halvleken visade sedan bortalaget att man minsann inte åkt så långt för att bara ge upp matchen. Sakta men säkert kom man närmre och med mindre än tio minuter kvar skiljde bara tre mål. Då satte Aranäs full fart och när Louise Karlefeldt kvitterade med tre minuter kvar att spela var upphämtningen ett faktum.

  – Det var väldigt skönt att vi kunde vända detta. I och med att vi låg under så pass stort och att vi kom tillbaka så känns det som en vunnen poäng.

  Varför lyckades ni komma tillbaka?

  – För att det är en sån otroligt bra grupp tjejer som har en grym moral.

  Fortsatt serieledning, hur känns det?

  – Det känns grymt så klart och resultatet var viktigt för den sakens skull också. Vi håller fortsatt Kärra bakom oss och släppte inte Tyresö närmre heller.

  Nästa söndag kommer Helsingborg på besök hemma i Valldahallen.

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Kan åka på landslagsuttagning mitt under slutstriden

  Handboll HK Aranäs Amina Jasarevic har blivit inbjuden till en landslagsuttagning med det bosniska landslaget. Uttagningen äger rum mellan den 15–19 ...

  Aranäs tog över serieledningen

  Handboll Hallby gav HK Aranäs en gyllene chans att ta över serieledningen. Det tog mindre än tolv minuter för ...

  Nytt mardrömsresultat – hoppet kan dö i veckan

  Handboll HK Aranäs åkte först på en smäll på planen. Sedan fick de ytterligare en utan att sjä...
  Annons