Hanhals Kings tjejtrupp lirade sin första ishockeymatch – på åtta år. Arkivfoto: Caroline HolmgrenFör drygt ett år sedan började arbetet i Hanhals Kings för att åter få igång ett tjejlag i klubben. I går hade laget sin första match på åtta år.Intresset för Hanhals Kings nyuppstartade ungdomslag med bara tjejer var över förväntan. Om detta skrev Norra Halland den 23 oktober. Då hade träningarna dragit igång i Kungsbacka ishall, men möjligheterna att spela matcher hade klubben ännu inte hittat.


Fram tills i går då Hanhals Kings tjejtrupp kunde lira sin första match på åtta år.


– Det är första steget till att få igång ett matchspel och bygga tjejverksamheten, säger lagledaren Hanna Pehrsson.Motståndarna var Skärgårdens SK, och det var en historisk drabbning – den första hockeymatchen med tjejer som spelades i Öckerö ishall någonsin berättar lagledaren.


– Alla spelarna var så taggade inför matchen, det var en stor grej för dem, fortsätter hon.
"Det viktigaste är att de får spela match"Hanhals Kings åkte till skärgården med 15 spelare, varav en målvakt inlånad från U11. Lagen delades in i jämna femmor, eftersom nivån mellan spelarna skiljer sig mycket i laget. På så sätt kunde alla spela mot ett jämnt motstånd berättar Hanna Pehrsson.Och trots att laget förlorade med 3–4 hade alla en väldigt rolig dag på isen.


– Det viktigaste är att tjejerna får spela match. Det är en stor anledning till varför många slutar, de får bara träna men aldrig tävla. Det var inga sura miner efteråt, utan alla var glada och ville spela igen. Nu måste vi bara få någon att fastna för att vara målvakt, säger Hanna Pehrsson.