Annons

Första föreningen startad – samarbete möjligt

Svenska padelförbundet är invalt som nytt medlemsförbund i Riksidrottsförbundet. Hede padelklubb har redan startats, Kungsbacka padel club funderar på att starta en förening och ett samarbete mellan klubbarna är inte omöjligt.

Sport | 18 Juni 2021 19:55

Niklas Öberg, Fredrik Bergmann och Bernt Mathiasson är grundare av Hede Padel center.

FOTO: Arkivfoto Kristian Alm

PADEL. Hede padel center agerade snabbt när padeln blev invald som medlemsförbund i Riksidrottsförbundet. Genom eldsjälen Magnus Salmi startades kommunens första padelklubb, Hede padelklubb, som har Hedes anläggning som träningsyta.

– På bara två veckor har han lyckats dra in 150 medlemmar, säger Bernt Mathiasson, grundare och delägare av Hede padel center.

Föreningen har inte bara startats för att vara en i mängden. Bernt Mathiasson ser en större framtid än så.

– Vi har ambitioner på lång sikt att vara en av de bättre klubbarna i Sverige. Med alla padelanläggningar som byggs i kommunen har Kungsbacka alla möjligheter att bli en stor padeldestination, säger Mathiasson.

Välkomnar beslutet

För föreningsmänniskan, tillika grundaren av Kungsbacka padel club, Henric Löfvenborg, togs beslutet om att Svenska padelförbundet nu ingår i Riksidrottsförbundet emot med glädje. Möjligheterna till att Kungsbacka padel club startar en förening ser Löfvenborg som stora, det är snarare en tidsfråga innan det händer.

– Men vi som driver Kungsbacka padel club ska inte vara de som driver föreningen. Vår tanke är att vi ska hitta en entusiast som själv startar en förening, men med hjälp av oss, säger Löfvenborg.
Vilka fördelar ser du med att starta en förening?
– Padeln får ju inte bli en för dyr sport och genom att starta föreningar kan man skapa andra möjligheter för barn och ungdomar att kunna utöva sporten.

Vill se ett samarbete

Även om tankar finns på en egen förening, sträcker gärna Löfvenborg ut handen till kommunens övriga padelanläggningar.

– På sommaren skulle man kunna vara hos oss och på vintern i inomhushallar. Jag tror att en enskild anläggning inte kan ta hand om det. Man skulle behöva en central förening i Kungsbacka till att börja med, säger han.
Har ni fört diskussioner med övriga padelanläggningar?
– Både vi och Hede, samt övriga anläggningar har haft väldigt fullt upp än så länge. Men det är bara att åka med när det sker.

Bernt Mathiasson berättar att diskussioner har funnits mellan de goda vännerna på Hede padel center och Kungsbacka padel club.

– Vi pratade om detta redan i ett tidigt skede, men vi kände inte att vi kunde vänta mera.
Är det fortsatt aktuellt med en gemensam förening så småningom?
– Det kan vara aktuellt, vi får se. Men det måste bli bra för båda i så fall. Det är meningen att ungdomar ska kunna träna hela terminer och vi kommer få våra extrabanor i höst.

Läs fler sportnyheter här.

Mer om e-tidningen:

Läs e-tidningen här

 

Är du prenumerant? Kom igång här.

Instruktionsfilm:

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Resfeber sommaren-21

Krönikor Alla har lyckligtvis inte drabbats av pandemin, men covid-19 har haft en inverkan på allas våra beteenden och handlingar. ...

Nya utomhusbanor i Vallda

Sport Senast var det Frillesås, nu är det Valldas tur att få nya utomhuspadelbanor. Vallda padel club öppnar upp två ...

Trippla stortävlingar till Kungsbacka

Sport Hela juli månad blir en enda lång padelfest på Hede padel center när tre raka tävlingar ...
Annons