Annons

Försökte tända eld på skola

Polis och räddningstjänst skickades vid 19-tiden ikväll till Tingbergskolan i Kungsbacka. Där hade lågor från en markis som stuckits i brand börjat sprida sig till skolans träfasad.

Blåljus | 19 Oktober 2020 20:22

Räddningstjänst och polis larmades till platsen när en markis stacks i brand på Tingbergsskolan tidigare ikväll. Branden släcktes snabbt, men händelsen rubriceras som mordbrand.

FOTO:

Det var klockan 19 i kväll som larmet om branden på Tingbergskolan kom in till SOS Alarm. Polis och räddningstjänst skickades omedelbart till platsen.

På väg att sprida sig

Vid räddningsmanskapets framkomst visade det sig att larmet utlösts av en markis som stuckits i brand. Lågorna från tyget hade precis börjat sprida sig till skolans fasad, där de höll på att få ordentligt fäste.

Risk för storbrand

De tillskyndande brandmännen lyckades snabbt få lågorna under kontroll. Men risken för en storbrand var uppenbar. Hade eldsvådan inte upptäckts i tid hade hela skolan snabbt kunnat bli helt övertänd.

Utreds som mordbrand

Polisen är övertygad om att branden var anlagd. Händelsen utreds som mordbrand. Polisen söker nu efter de hittills okända gärningsmän som försökte tända eld på skolan.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rån vid Tölö kyrka – fyra män jagas av polis

Blåljus Två personer blev vid 19-tiden ikväll rånade vid busshållplatsen utanför Tölö kyrka. Polisen spanar nu ...

Full satte bilen i rullning på p-plats – får fängelse

Trafik Berusad satt 50-åringen och sov med sin bil igång på en parkeringsplats. När en polis sträckte ...

Tjuv greps efter rådigt ingripande

Blåljus Mitt i natten gick kameralarmet vid Svineholms Marina. Ägaren kastade sig i bilen. Nere i småbåtshamnen såg ...
Annons