Det krampade och värkte i Tölö IF. Men efter fem vinster på de sex senaste är de grönsvarta ny tabelltvåa där en comebackande mittback hade en fot med i spelet.

 

FOTBOLL: DIVISION 4

Tölö IF – Derome/Åskloster 1 – 0

 

Hemmalaget hade chanserna för att punktera tillställningen men utan att lyckas. Hampus Ekdahl hade ett fartövertag på bortalagets vänsterback, vilket mynnade ut i tre mer eller mindre rena frilägen. Joakim Andersson var någon decimeter från att vara först på en för klent slagen hemåtpassning. David Berntsson försökte lirka in den mellan benen ur svag vinkel. Då gick det bättre när lagkaptenen kontrollerat skickade iväg en bredsida mitt i den första halvleken. Joakim Andersson jublade innan bollen nått nätmaskorna. Skottet satt tätt intill stolpen och Tölö IF hade förvaltat sitt spelövertag.

– Då hade de inte många chanser, säger mittbacken Victor Ingerslev.

 

Det blev en liten väckarklocka för Derome/Åskloster som dittills inte haft någonting. De skulle få en gyllene chans när hemmamålvakten Oscar Lansing gick omkull i en närkamp. Tölöspelarna gestikulerade för en frispark medan bortalagets anfallare rullade bollen mot det tomma målet. Då vräkte sig mittbacken Victor Ingerslev och agerade räddande ängel på mållinjen. För fem år sedan la han av, i år är han tillbaka och det var hans femte framträdande.

Varför slutade du?

– Det var jobbigt. Det var annat som var roligare.

Är det kul nu?

– Ja, nu är det kul. Jag börjar bli gammal så jag får springa av mig så att jag inte tappar formen, det är viktigt, säger 23-åringen.  

 

I den andra halvleken trycktes Tölö IF tillbaka mer och mer ju längre matchen led. David Berntsson fick kliva ut, Johan Eliasson likaså med kramp och längst bak värkte Victor Ingerslevs fötter.

– Jag hade ont som fan, men det är för att jag är så klen.

Men Tölö nollade toppkonkurrenten och studsar upp på en andraplats.

– Vi vill vara med och kriga längst uppe även om Astrio är väldigt bra. Vi vill verkligen ha andraplatsen, säger mittbacken.

Vad avgjorde?

– Vi kämpade lite hårdare och var lite bättre.

 

Matchfakta

Tölö IF – Derome/Åskloster 1 – 0 (1–0)

1–0 (26) David Berntsson