Arkivfoto: IFK Fjärås avslutade snyggt

FOTO: Bengt Karlsson

Matchfakta

IFK Fjärås – Älmhults IF 1 – 2 (0–2)
0–1 (7), 0–2 (18), 1–2 (93) självmål
Publik: 200

IFK Fjärås chockade konkurrenterna i början. Nu har verkligheten kommit ikapp nykomlingen – förlustsviten är nu fem matcher.

 

FOTBOLL: DIVISION 3 SVG

IFK Fjärås – Älmhults IF 1 – 2

 

IFK Fjärås sjunker inte som en sten i tabellen, men de dalar. I våras var det serieledning, nu är de nere på en fjärde plats efter femte raka förlusten. Mot bottenlaget Älmhult dominerade de händelserna men formsvackan syntes allt tydligare ju längre fram i banan hemmalaget kom.

– Vi spelade jättebra fram till straffområdet, där tog det stopp. Självförtroendet är inte på topp, då vågar man inte riktigt ta rätt beslut., säger lagledaren Tobias Lindén.

Det är tungt i Fjäråsledet just nu.

– I inledningen på säsongen var det stolpe in framåt och stolpe ut bakåt. Nu känns det nästan som att vi använt upp all tur i början på säsongen, det studsar emot oss, säger Tobias Lindén.

 

Spelmässigt var det dock ett lyft, likväl var poängskörden noll och det är nu sex poäng upp till kvalplatsen med fem omgångar kvar.

Kan ni vara med och bråka om kvalplatsen?

– Målsättningen inför säsongen var topp fem. Det är i första han det vi strävar efter. Tåget kanske, kanske gick men vi har Laholm kvar att möta, säger lagledaren.