Annons

Förlust i debuten för 18-åringen

Trots en fin första halvlek blev det en ny förlust för Frillesås under måndagskvällen. Tre snabba baklängesmål i början av den andra halvleken fällde FBK denna gång.

Bandy | 28 December 2020 21:30

Robin Björkestam njöt av att få möta sina idoler.

FOTO: Oliver Marshall

Matchfakta

Frillesås BK – AIK 1 – 6 (1–2)
0–1 (7), 0–2 (33), 1–2 (37) Fredrik Brandin, 1–3 (50), 1–4 (52), 1–5 (54), 1–6 (83)

BANDY. Efter genomklappningen på annandagen var det ett helt annat Frillesås som visade upp sig under den första halvleken mot AIK. FBK höll jämna steg med stockholmsgänget som med flera världsspelare i laget har siktet inställt på ett sm-guld. Ny för dagen i hemmalaget var 18-åriga Robin Björkestam, som kommit på lån från Surte BK.

– Vi gjorde det riktigt bra i första och höll dem hela tiden på utsidan. De försökte komma åt oss men vi lyckades stå emot på ett grymt bra sätt, säger Björkestam.

AIK:s individuella skicklighet uppenbarade sig direkt i den andra halvleken. Knappt tio minuter in hade bortalaget skickat in tre snabba mål och släckt hoppet för Frillesås att få med sig några poäng.

– Där gick det undan och man märkte av kvalitetsskillnaden. De hade en extra växel att lägga in kändes det som.

Kändes det hopplöst efter det?

– Det är klart att det blir ett litet tapp när man släpper in tre mål så snabbt. Men jag tycker ändå vi höll ihop det efter det.

Mötte sina idoler

Trots förlusten hade Björkestam mycket att glädjas åt efter matchen. Elitseriedebut som 18-åring och dessutom mot spelare han sett upp till hela livet.

– Det var sjukt att stå på samma is som flera av mina idoler. Jag har själv stått på läktaren och sett flera av spelarna i AIK och att få möta dem var stort.

Hur kändes Elitseriedebuten då?

– Jag fick förvånansvärt mycket speltid, men det kändes bra. Jag är ju van med division 1 så det här var ett tydligt hack upp i tempo.

Nästa match för Frillesås är redan på onsdag då man möter Broberg/Söderhamn på bortaplan.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Säsongens andra seger – lämnar jumboplatsen

Bandy Plötsligt lossnade det ordentligt för Frillesås, som under fredagen kunde inkassera sin andra vinst i Elitserien. Efter ...

Steget efter matchen igenom

Bandy Efter den långväga bortaresan i senaste omgången var Frillesås åter på hemmaplan. Men trots en spelledig ...

Förlust efter snöpligt avslut

Bandy Frillesås följde upp vinsten senast med en ny bra insats, denna gång mot Vänersborg på hemmaplan. ...
Annons