Esteteleverna har repat hela dagarna inför föreställningen som är en nytolkning av Skönheten och odjuret. Foto: Julia Sandstén VikbergGenom tal, dans och musik görs en ny tolkning av klassiken Skönheten och odjuret. Det är esteteleverna på Aranäsgymnasiet som bjuder in till förställningen som har premiär på Kungsbacka teater i kväll.


– Vi vill förmedla att man inte ska döma någon på förhand, säger Kasper Böhnke, en av eleverna.Odjuret och hans gäng är inte välkomna i den nya staden i tredjeårselevernas, på gymnasiets estetiska program, nytolkning av Skönheten och odjuret.


– Gänget accepteras inte och det kastas en förbannelse över odjuret. Belle måste då häva förbannelsen, berättar Isabelle Börjesson, som spelar Belles syster.
Isabelle Börjesson och Kasper Böhnke berättar att budskapet i föreställningen är att man inte ska döma någon på förhand. Foto: Julia Sandstén VikbergFöreställningen fått namnet ”Störst, bäst och vackrast” och det eleverna vill förmedla är att man inte ska döma boken efter omslaget.


– Att man ska lära känna personen innan man dömer den, säger Kasper Böhnke som spelar Gastone.
Odjurets gäng accepteras i staden och en förbannelse kastas över odjuret. det Foto: Julia Sandstén VikbergTror ni att många dömer folk på förhand?


– Ja, framför allt i den här åldern dömer man folk i förväg, säger Isabelle Börjesson.


– Och speciellt nu med sociala medier. Man exponeras för många människor som inte känner en utan bara ser en bild på en, säger Kasper Böhnke.


Föreställningen är en musikteater innehållande musik, sång, dans och tal. Eleverna har tränat hårt inför föreställningen och på tisdag är det dags. 


– Det har gått bra på repetitionerna så det blir nog bra, säger Isabelle Börjesson.


Föreställningen äger rum på Kungsbacka Teater ikväll 19.00 och samma tid i morgon.