Annons

Food truck ska ge glädje och god mat

Tanken är att deras food truck ska dyka upp på olika ställen. I några månader har den varit ett uppskattat inslag på Kungsbacka torg.

Jobb & Pengar | 14 Januari 2021 20:45

Jessica Bomgren och Emma Slätt driver Smalltowngirls.

FOTO: Christina Nordwall

Det går också att hyra in den för catering på privata fester och företagsevent.
– Vi satsar på grymt god mat, kvalitet och varierat utbud, säger kompisarna Jessica Bomgren och Emma Slätt som driver Smalltowngirls.

Gemensamt intresse

Jessica och Emma är uppvuxna i Onsala respektive Lerkil och har känt varandra sedan de började i sjunde klass. Då blev de bästisar. Jessica har jobbat inom restaurangbranschen i många år och Emma inom bilindustrin med projektledning. Båda gillar att ha många järn i elden och att driva projekt vid sidan av jobbet. Att driva eget är ett gemensamt intresse och de har länge pratat om att starta upp något tillsammans. I somras blev det äntligen av. De gjorde slag i saken och köpte en food truck. Från början var det meningen att de skulle ha den som en hobby.

– Tanken var att det skulle vara ett sidoprojekt som vi skulle ha ihop och få möjlighet att umgås med varandra, säger Emma.

– Ja, men det har gått över förväntan. Vi startade i oktober och det blev en riktig rivstart! Vi trodde kanske inte att vi skulle stå här på vintern, säger Jessica.

Med bas på tomten

Jessica har sagt upp sig från sin tjänst och jobbar nu heltid i tjejernas företag. Emma har gått ner i tid på sitt jobb och tillsammans satsar de nu för fullt på sin verksamhet.

Företagets bas är ett hus på Jessicas tomt med ett fullrustat kök, kontor och garage. Där förbereds all mat som sedan lagas färdigt i food trucken. De arbetar tillsammans med alla delar i verksamheten men det är Jessica som lägger sista touchen på maten och Emma som jobbar mer med helhetssynen och konceptet.
– Vi är väldigt olika men kompletterar varandra. Det gör att det blir bra, säger de.

Kräftskiva eller minibröllop

Smalltowngirls huvudinriktning är catering och det går att hyra in företaget och dess food truck till privata fester och företagsevent. Det kan handla om en sommarfest i trädgården, ett utomhusjulbord, eller varför inte en barbeque, wok, kräftskiva eller buffé.

– Vi gjorde till exempel maten till ett minibröllop på nyår. Då gjorde vi trerätters på en stor planka, och för ett tag sedan stod vi utanför Frillesåsskolan vid ett event, säger Emma.

Torget

Sedan några månader står food trucken uppställd på Kungsbacka torg på fredagar. Då går det att köpa en lunch där eller hämta ut en helglåda med chark, ost och andra godsaker, något som blivit en riktig succé.

– Helglådan går att beställa på sms och hämtas på torget eller i Frillesås. Nu på lunchen har vi till exempel haft burgare och wraps men det skulle också kunna vara spagetti eller gulaschgryta. Vi vill ha vissa rätter som är återkommande och några nya ibland. Vi vill kunna variera oss och göra det som vi tycker är gott. Inte känna oss begränsade.

Och det är just det som Jessica och Emma menar är syftet med deras gemensamma projekt. Det ska ge glädje, inspiration, gemenskap och en möjlighet att förverkliga alla deras idéer, både när det gäller mat och annat.

– Vi ska laga gott käk och ha roligt på vägen. säger Jessica.

Fler nyheter om jobb och pengar

Fler nyheter här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Bil har kört in i mitträcket på E6 utanför Frillesås

Trafik En trafikolycka inträffade vid 19-tiden på E6 i höjd med Frillesås. Ett körfält i sö...

Växelvis distans förlängs på högstadiet

Skola Elever som går på högstadiet i kommunen kommer att få fortsätta med växelvis distansundervisning fram till ...

Camilla ny delägare i Rum 35

Jobb & Pengar Camilla Fransson är ny delägare i Rum 35. Hon kommer driva företaget tillsammans med nuvarande ägarna Joakim Thorbing och ...
Annons