SPORT 2019-02-05 KL. 21:34

Föll trots Jönssons trippel

Arkivfoto: Christian Johansson

Linnea Jönssons tre fullträffar kunde ha varit mer. I slutminuterna skickade hon iväg ett skott i underkanten av ribban. I stället för matchhjälte förlorade Onsala IBK efter straffar.

INNEBANDY: DIVISION 1

Warberg IBF – Onsala IBK 6 – 5 e.str

– Det var surt, vi gjorde en bra match, säger Onsalatränaren Anders Forsström.

Lagkaptenen Linnea Jönsson ledde sitt lag borta mot toppkonkurrenten. 26-åringen hittade rätt tre gånger om och trots att hemmalaget miniryckte i upptakten av den tredje perioden, så visade gästerna moral och kom tillbaka. Wilma Westberg kvitterade och det var Onsala som fick den bästa chansen att avgöra. Med två minuter kvar avlossade tremålsskytten. Bollen tog i underkanten av ribban och ut.

Det blev straffar och Warberg kunde ta extrapoängen.

– Vi har en grym moral när vi kommer tillbaka i tredje. Vi kanske inte fick till spelet i 60 minuter, men vi gav oss aldrig, säger Anders Forsström.

Linnea Jönsson var het?

– Det var kul att hon fick stänka dit några och fick utdelning. Hon har haft lite missflyt tidigare.

Men den oavgjorda matchen gör att Falkenberg troligen jublar högst, då de kan rycka från Warberg och Onsala ytterligare.

Matchfakta

Warberg IBF – Onsala IBK 6–5 e.str. (0–1, 2–1, 3–3, 1–0)

0–1 (19.27) Linnea Jönsson, 1–1 (21.23), 1–2 (22.56) Linnea Jönsson, 2–2 (24.41), 3–2 (41.42), 4–2 (42.15), 4–3 (42.36) Anna Spangenberg, 5–3 (43.07), 5–4 (43.46) Linnea Jönsson, 5–5 (56.47) Wilma Westberg