HANDBOLL 2020-03-14 KL. 13:47

Aranäs missade kvalplatsen

Den sista grundserieomgången spelas inför tomma läktare. Norra Halland är däremot på plats. Följ matchutvecklingen här nedan med start 14.00.

Aranäs avslutar grundserien inför tomma läktare.

Aranäs spelar med en kvalplats i potten. Då krävs en seger mot Tyresö samtidigt som Hallby förlorar mot Hellton Karlstad.

Avkast sker 14.00.

Där kastade Tyresö igång matchen.

Och gästerna tar tillvara på bollinnehavet och gör omgående 0–1.

Anna Heed kvitterar. Ida Karlsson svarar för sin första räddning – något som leder till att Emelie Batista gör 2–1. Full fart i matchen under de första tre minuterna.

Samtidigt i Jönköping har Hallby tagit ledningen med 2–1 hemma mot Hellton Karlstad.

Fem minuter spelade i Aranäshallen och Aranäs leder med 3–2. Anna Heed med två mål i matchen.

Ida Karlsson med en ny räddning. Aranäs har chansen att gå upp i en tvåmålsledning. Samtidigt har Hellton tagit ledningen med 3–2 i Jönköping.

Ida Espling-Ek fixar en straff som Anna Heed förvaltar väl. 4–2 till Aranäs och Heed har inlett matchen stekhett.

Aranäs spelar ett kompakt försvar som Tyresö inte hittar igenom. Ställningen fortsatt 4–2 efter nio spelade minuter.

Tio minuter in och Tyresö reducerar till 4–3. I Jönköping står det 6–5 till Hallby efter elva minuter.

Ni har läst det tidigare men vi kör igen... Anna Heed gör ännu ett mål, sitt fjärde, och utökar ledningen till 5–3 efter drygt elva minuters spel.

Ellen Davis gör sina första minuter i matchen och blir golvad direkt och tappar luften. Hon är snabbt uppe på fötterna igen och går och sätter sig på bänken igen. 13 minuter spelade och det står 5–4 till Aranäs.

6–4 till Aranäs – och gissa vem som gjorde det målet? Jo, Anna Heed återigen.

Där kom även den tredje Aranässpelaren in i målprotokollet. Sanna Andreasson gjorde 7–4 från vänsterkanten. Samtidigt har Hallby gjort ett ryck mot Hellton och leder med 10–7 efter 16 minuter.

Timeout för Tyresö efter att Emelie Batista skurit in från sin kant och avlossat ett tungt skott rakt upp i krysset. Hon såg mer ut som en högernia än högersexa i det läget... 8–4 efter 16.30.

Ida Karlsson med en ny räddning. Aranäs kan dryga ut ledningen ytterligare nu. Och det gör de via Matilda Rosblad. 9–4 samtidigt som det står 12–8 i Jönköping.

Tyresö reducerar till 9–6 och Aranäs får straffkast nästan omgående som förvaltas väl av Anna Heed som gör 10–6.

Åtta minuter kvar att spela av den första halvleken och Aranäs leder med 11–7 efter mål av Kajsa Lindeberg.

Sex minuter kvar när Ellen Davis gör sitt andra mål som innebär 12–8. I Jönköping har Hellton gjort match av det igen efter att ha reducerat till 13–12.

Tre minuter kvar och fortsatt Aranäsledning. Nu med 12–10. Hallby-Hellton är fortsatt jämnt och står 14–13.

Timeout Aranäs efter att Anna Heed slarvat i en omställning. Hennes tekniska fel ledde till att Tyresö istället kunde vända snabbt åt andra hållet och reducera till 12–11. Drygt två minuter kvar att spela av den första halvleken i Aranäshallen.

Hellton har nu kvitterat mot Hallby. Ska detta gå vägen för HK Aranäs? I så fall hur många livlinor kan man ha?

Ellen Davis gör 13–11 med två minuter kvar.

Paus i Aranäshallen. Och med sekunder kvar på klockan kvitterar Tyresö matchen till 13–13. Även i Jönköping är det likaläge, 14–14. Det är upplagt för stor dramatik. Följ med när den andra halvleken drar igång.

Aranäs har kastat igång den andra halvleken. Men misslyckas med att återta ledningen. Nu har Tyresö chansen att vända på steken för första gången.

Något de inte lyckades med. Istället gör Aranäs 14–13 genom Louise Karlefeldt.

Tre minuter in och Tilda Palm ökar på ledningen till 15–13. I Jönköping leder Hallby med 15–14.

Aranäs har gjort ett målvaktsbyte i paus. Tilda Espling-Ek har kommit in och spikat igen under de inledande fyra minuterna. Samtidigt skickade Louise Karlefeldt in ännu ett mål. 16–13 till Aranäs.

16–14 efter 5.44 i Aranäshallen. I Jönköping har Hellton svårt att göra mål. Hallby har dragit ifrån till 17–4 efter sex minuter.

Nu slarvas det en hel del från båda lagen. Snart har det spelats nio minuter och ställningen är fortsatt 16–14 till Aranäs. I Jönköping står det 19–15 med 20 minuter kvar.

Tyresö reducerar till 16–15. 20 minuter kvar att spela i Aranäshallen. Samtidigt har Hallby nu ledningen med 20–15. Mycket som talar för att Aranäs damlag har spelat sin sista match i Aranäshallen. Men större under har skett.

16–16 i Aranäshallen. Samtidigt som Hallby nu leder med 22–15.

Tyresö har nu ledningen i matchen med 16–17. Aranäs tar timeout med 13.38 på klockan. Hallby har nu gjort nio mål i den andra halvleken, Hellton ett.

Ida Espling-Ek kvitterar till 17–17.

Halvvägs in i den andra halvleken och Tyresö i ledning 17–18. I Jönköping står det 26–17.

18.00 in i den andra halvleken kom matchens första utvisning – som drabbade Tyresö. Aranäs utnyttjar överläget och kvitterar till 18–18 genom Johanna Zaman.

Tio minuter kvar och det krävs ett stort mirakel om Aranäs ska säkra den sista kvalplatsen. De ligger under mot Tyresö med 18–19 samtidigt som Hallby leder med 28–19.

Åtta minuter kvar i Aranäshallen och fortsatt 18–19-underläge.

Det slarvar rejält i båda lagen just nu.

Alexandra Lundström, som varit skadad sedan hemmamötet med Eslöv, hann inte bli kvitt sin hjärnskakning till dagens match. Hon är däremot på plats här på läktaren och ser påtagligt nervös ut. Under matchens gång har hon inte kunnat sitta still på en plats utan har tagit plats på säkert tio olika ställen på läktaren.

Nu såg hon precis Anna Heed missa straff och Tyresö utöka ledningen till 18–20. Direkt efter sköt Ellen Davis rakt i magen på Tyresömålvakten.

Tilda Palm reducerar till 19–20 i en snabb omställning.

8 minuter kvar i Jönköping – ledning 28–22 till Hallby.

Mindre än tre minuter kvar i Aranäshallen. Ställningen nu är 19–20. Timeout Aranäs.

Ett desperat Aranäs jagar kvittering. Men Rosblad skjuter över. Samtidigt leder Hallby med 30–22 med fem minuter kvar.

Rosblad hade chansen att kvittera igen men sköt återigen över. En minut kvar ställningen är 19–20.

SLUT: Tyresö vinner med 19-20.