En man åtalas för att ha fuskat på högskoleprovet. Bilden är en illustration och har inget med artikeln att göra.

FOTO: Arkivbild Norra Halland

I Sverige har rekordmånga gymnasielever fått sitt studiebidrag indraget på grund av skolk de senaste läsåren. Men i Kungsbacka har andelen stagnerat sedan förra året.

 

7,1 procent av Kungsbackas gymnasielever fick studiebidraget indraget på grund av ogiltig frånvaro läsåret 2018/2019. Det är en stagnation sedan läsåret 2017/2018, vilket bryter mot rikstrenden där andelen har stigit de två senaste läsåren. Däremot har en ökning skett i Kungsbacka om man jämför med läsåret 2016/2017. Då fick 6,2 procent av alla gymnasielever i Kungsbacka sitt studiemedel indraget på grund av skolk.

 

I Hallands län har andelen ökat båda de förgångna läsåren i alla kommuner förutom i Kungsbacka och Varberg, i den sistnämna kommunen har andelen till och med minskat sedan förra läsåret. Falkenberg är den kommun i länet som har den högsta andelen och på en andra plats hamnar Kungsbacka.

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.