Det ser mörkt ut för Lerkil i division tre. ArkivfotoSpetsen framåt behövde bli vassare för att Lerkils IF skulle vända trenden. Mållösa gick laget in i sin fjärde raka förlust.
FOTBOLL: DIVISION 3 NVG


Lerkils IF – Angered BK 0–3Det har varit en knackig inledning för Lerkils IF. Efter förra veckans förlust mot Gårda BK meddelade Lerkilstränaren Mikael Andréasson att det var målen som fattades för att kunna vända förlusttrenden. Trots att anfallsspelet har fungerat, måste laget bli vassare framåt för att bollen ska börja rulla in i mål.


Mot obesegrade Angered BK höll trenden i sig – efter fyra omgångar ligger Lerkils IF sist med noll poäng. Men Lerkilstränaren Janne Gelin var nöjd med spelet på plan.


– Vi hade spelet de första 25 minuterna med chans till både ett och två mål, men det blev lite stolpe-ut, säger han.


Istället var det Angered som förvaltade sina anfall med att göra 1–0 och kort efter 2–0 bakom Lerkilsmålvakten strax innan halvtid.


– Det blev ett psykologisk övertag, säger Janne Gelin.


Det är den sista tredjedelen som laget behöver vässa till enligt tränaren. Trots sex hörnor stannade målantalet på noll.


– Bollen vill inte in, säger han.


Lerkil spelar med ett ungt lag med flera spelare som debuterat som seniorer. Det är en av anledningarna till att poängen uteblir menar tränaren.


– De behöver speltid. Det ser bättre ut för varje match och det är bara att jobba på, säger han.


Angereds tremålsskytt fick en bra dag på planen när han rundade av matchen med att pricka in ett straffmål på tilläggstid.Matchfakta:


Lerkils IF – Angered BK 0–3 (0–2)


0–1 (35), 0–2 (38), 0–3 (93)