BANDY 2019-11-23 KL. 16:35

Fjärde förlusten i rad

Frillesås åkte norrut för att möta ett av seriens topptippade lag, Bollnäs. Efter bottennappet senast mot Broberg/Söderhamn var Frillesås som ett nytt lag. Trots detta blev det en uddamålsförlust.

BANDY. Med en del skador och sjukdomar i laget såg matchen mot Bollnäs ut att bli riktigt tuff. Men inställningen hos Frillesåsspelarna var på topp och matchen blev mycket jämnare än vad många trott. Bollnäs hade det mesta av bollinnehavet men det var Frillesås som gjorde de två första målen. Genom två blixtsnabba kontringar och fina individuella prestationer genom Adam Rudell och Jakob Jenefeldt kunde Frillesås ta ledningen med 0–2. Det såg bra ut inför pausvilan. Det skulle dock snabbt ändras när Bollnäs både reducerade och kvitterade strax innan halvlek. – Jag tycker vi förtjänade att gå in med ledning i halvtid. Det hade varit viktigt för oss. Det är synd att vi släpper till 2–2 med så lite kvar av första halvlek, säger tränaren Mattias Johansson. I andra halvlek hade Bollnäs lite mer tempo i sitt spel och satte en högre press på Frillesås. Det betalade sig bra för hemmalaget som kunde göra 3–2 i mitten av den andra halvleken. Frillesås kämpade för en kvittering, men med tanke på manfallet så orkade laget inte skapa de riktigt heta målchanserna. – Kraften tryter litegrann, vi har jobbat så otroligt hårt hela matchen. Det känns tungt att vi inte lyckas få med oss en pinne idag när vi gör vår bästa match för säsongen, säger Mattias Johansson. Ni har bara gjort 13 mål på sex matcher. Vad beror det på? – Ja, vårat offensiva spel har hackat ganska mycket i början av serien, vilket har gjort att vi inte skapat de där riktigt tydliga målchanserna. Men mot Bollnäs tycker jag att vi lyckas med väldigt mycket saker som vi pratat om och tränat på. Det är ett steg i rätt riktning, så jag är inte så orolig. Vi har vassa målskyttar och min känsla är att vi är på gång och då kommer det lossna för oss, säger Mattias Johansson.