Vädret idag
Mestadels molnigt
18°C
Prognos juli 19, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
22°C
 

Fjärås Bräcka vann över Hede på upploppet

Klass 6A på Hedeskolan som kom på andra plats i tävlingen På egna ben.
Foto: Kungsbacka kommun

Fjärås Bräcka skolans klass 4B kammade hem första vinsten i tävlingen På egna ben. Men det var strid på kniven in i det sista.

Utmaningen På egna ben har pågått i tio kommuner i hela Västsverige, och i Kungsbacka vann klass 4 B Fjärås Bräcka skolan med 1929 poäng. Klass 6A på Hedeskolan kom på andra plats bara nio poäng efter, och tredje pris gick till Gripe Björkrisskolan som var oerhört nära med 1918 poäng.

­ – Vi har tre priser, säger trafiksamordnare Magnus Bengtsson på Kungsbacka kommun som hållit i tävlingen.

– Resa och inträde för hela klassen till Universeum, resa och inträde till Prison Island i Mölndal och resa till Skårs gård där man får glass och våfflor. Den vinnande klassen får välja först.

Sedan mitten av september har totalt 17 klasser, över 400 elever, i Kungsbacka kommun ansträngt sig extra för att vara miljömedvetna och istället för att få skjuts till skolan gått eller cyklat dit.

Utmaningen är som en poängjakt, varje elev får ett poäng om hen tar sig till skolan på egna ben, och ett poäng om man tar sig hem. Dessutom kan man få poäng om en anhörig också tar sig till jobbet på egna ben och klassen har möjlighet till bonuspoäng om man lär sig mer om hållbarhet genom speciella övningar.

 

Magnus Bengtsson och Frida Roth från Kungsbacka kommun meddelar klass 4B på Fjärås Bräckaskolan att de vunnit. Hela klassen får nu åka till Universeum i Göteborg.
Foto: Kungsbacka kommun

Christina Forlin
Nyhetschef 0300- 52 13 61

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!