Annons

Fjärås Bräcka vann över Hede på upploppet

Fjärås Bräcka skolans klass 4B kammade hem första vinsten i tävlingen På egna ben. Men det var strid på kniven in i det sista.
Nyheter | 19 Oktober 2018 14:01

Klass 6A på Hedeskolan som kom på andra plats i tävlingen På egna ben.
Foto: Kungsbacka kommun

Fjärås Bräcka skolans klass 4B kammade hem första vinsten i tävlingen På egna ben. Men det var strid på kniven in i det sista.

Utmaningen På egna ben har pågått i tio kommuner i hela Västsverige, och i Kungsbacka vann klass 4 B Fjärås Bräcka skolan med 1929 poäng. Klass 6A på Hedeskolan kom på andra plats bara nio poäng efter, och tredje pris gick till Gripe Björkrisskolan som var oerhört nära med 1918 poäng.

­ – Vi har tre priser, säger trafiksamordnare Magnus Bengtsson på Kungsbacka kommun som hållit i tävlingen.

– Resa och inträde för hela klassen till Universeum, resa och inträde till Prison Island i Mölndal och resa till Skårs gård där man får glass och våfflor. Den vinnande klassen får välja först.

Sedan mitten av september har totalt 17 klasser, över 400 elever, i Kungsbacka kommun ansträngt sig extra för att vara miljömedvetna och istället för att få skjuts till skolan gått eller cyklat dit.

Utmaningen är som en poängjakt, varje elev får ett poäng om hen tar sig till skolan på egna ben, och ett poäng om man tar sig hem. Dessutom kan man få poäng om en anhörig också tar sig till jobbet på egna ben och klassen har möjlighet till bonuspoäng om man lär sig mer om hållbarhet genom speciella övningar.

 

Magnus Bengtsson och Frida Roth från Kungsbacka kommun meddelar klass 4B på Fjärås Bräckaskolan att de vunnit. Hela klassen får nu åka till Universeum i Göteborg.
Foto: Kungsbacka kommun

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Förslag om skolbyte upprör

Skola Eleverna i årskurs fyra och fem på Gällingeskolan ska bussas till Fjärås Bräckaskolan för att ...

15-åringar sprang på skoltak

Blåljus Polisen larmades natten till söndagen om att några 15-åringar sprang på ett skoltak. Ungdomarna misstänks nu ...

Polisen Kinn blev värdegrundspedagog

När det krävdes ett omtag på Fjärås Bräckaskolan kring arbetet mot kränkningar  kom skolan fram till att en värdegrundspedagog skulle anställas. Och vad skulle då passa bättre än en person som varit polis?
Annons