Väntan har nästan varit olidlig för Åsa-talangen Filippa Bergand. Skulle hon få en plats till hemma-VM eller inte? På tisdagen kom beskedet ­– det blir mästerskapsdebut för 19-åringen.BORDTENNIS. Filippa Bergand visste att förbundskaptenen Peter Sartz skulle meddela vilka som får plats i hemma-VM som startar i slutet av april.


Efter att ha ätit frukost inne i Kungsbacka var hon på väg hem till Åsa. Då ringde det.


– Jag blev så nervös. Det har varit så jobbigt att bara gå och vänta. Jag kände ”Snälla, säg det bara direkt om jag är uttagen.”Peter Sartz började med att snacka om spanska ligan innan han meddelade att Matilda Ekholm var uttagen. Att Linda Bergström också fått en plats. Att den tredje var Jennifer Jonsson.


– Sedan sa han: ”Du har spelat tillräckligt bra för att komma med.” Det var en klump som försvann, detta har jag velat sedan man fick redo på att VM skulle gå i Halmstad för ett par år sedan, säger Filippa Bergand.


Hur mår du?


– Det är svårt att säga att jag inte mår skitbra. Jag har svårt att sluta le, säger hon och fortsätter:


– Hela den här säsongen har det varit ett av mina mål. Nu lyckas jag med det trots starten på säsongen, det känns så himla kul!  Lag-VM inleds den 29 april i Halmstad.


– Seniordebut i mästerskap på hemmaplan tror jag inte är så vanligt. Det är till och med samma distrikt som jag kommer ifrån, säger Filippa Bergand.


Om mindre än en månad går en av 19-åringens drömmar i uppfyllelse.