Arkivfoto: Christian Johansson

 

Fyra finalmatcher – fyra vinster för 20-åriga Filippa Bergand. Nu är karriärens första lag-SM-guld i hamn.
– Det är skitstort! säger guldhjälten. 

 

BORDTENNIS. Inför säsongen valde Filippa Bergand att lämna moderklubben Åsa IF för att ansluta till SM-tvåan Eslövs PK. Det blev ett lyckat val. Storfors vann grundserien men Eslöv tog hem den första finalmatchen med 5–2 och Filippa Bergand vann båda sina matcher.

 

Finalserien avgjordes i bäst av tre, så Bergands Eslöv hade två matchbollar – det krävdes bara en.

– Jag var mycket mer nervös inför den andra matchen. Det är speciellt att kunna vinna, men det är en lång väg dit för allt kan hända i en final.

Det var inget snack – Eslöv vann den andra finalmatchen med 5–1 och Filippa Bergand vann återigen bägge sina matcher. I grundserien förlorade Katerina Toliou endast två av 27 matcher. I finalen fick hon se sig besegrat två gånger om av Åsatalangen.

– Det känns jäkligt skönt att leverera när det som mest behövdes. Jag spelade skitbra, jag var stark mentalt. Det är vad som avgör för mig. För att jag ska vinna mot bra spelare måste jag ha ett bra huvud och det hade jag.

Hur stort är det här?

– Det är jäkligt kul att vinna och det har varit vårt mål hela säsongen. För egen del är det speciellt att vinna något första gången. Jag har haft det kämpigt den senaste tiden. Det här betyder jäkligt mycket för mig.

Blir du kvar i Eslöv?

– Det är tanken. Jag vill stanna.

I guldlaget fanns även Rebecca Tveit Muskantor, fostrad i BTK Linné, men som har spelat för Åsa IF.