Frillesås FF såg ut att ha avgjort derbyt efter 45 minuter. Men trots en man mer var de till slut bara en tåspets får att ha tappat segern.

 

FOTBOLL: DIVISION 7

Frillesås FF – Annebergs IF 3 – 2

 

– Vilken nervpärs!

Frillesås FF-tränaren Stig Pettersson andades ut vid sidlinjen medan lagen tackade varandra. Det som såg avgjort ut efter en halvlek blev ett drama.

Annebergs IF anlände sent till matchen och Frillesås FF hade taktiken klar för att få en revansch från derbyförnedringen i våras när Annebergs IF vann med 6–1.

– De var inte med i matchen, de var oorganiserade så vår chans var att trycka i första halvleken. Det gjorde vi bra, säger FFF-tränaren.  

 

Michael Kant hade gjort en träning efter ett längre skadeuppehåll. Han behövde en chans för att pricka dit ettan. Lagkaptenen Adam Brink nickade dit tvåan en minut senare och gästerna var skärade. AIF:s Gabriel Stål varnades för protester och FFF utökade strax för halvtidsvilan.

– Leder man med 3–0 så vet man att de kommer att få en utskällning, säger Stig Pettersson.

 

Det blev en annan matchbild under den andra hälften. AIF fick en smakstart när Ali Yasser Ahmadi kontrollerat rullade in ett friläge.

– Får vi in ett mål till kommer de att bli så nervösa! ropade Annebergsbänken.

Det blev svårare när Gabriel Stål visades ut med 20 minuter kvar. Avgjort? Nix. Marcus Franzén förvaltade en straff och med fem minuter kvar kom kvitteringschansen. Franzén skulle bara trycka dit 3–3 när Isac Petterssons tå skickade bollen till hörna.  

Ni fick en derbyrevansch.

– Ja, vi vägrar att förlora två gånger mot laget som ska vinna serien. Vi får vara nöjda, säger Stig Pettersson.

I och med vinsten utökade de avståndet till fem poäng, men hoppet om uppflyttning har FFF redan gett upp.

– Vi har släppt det. Vi skulle försöka spela med samma lag många matcher, men som i dag hade vi en handfull återbud och det har varit så varje match.

 

Matchfakta

Frillesås FF – Annebergs IF 3 – 2 (3–0)

1–0 (27) Michael Kant, 2–0 (28) Adam Brink, 3–0 (42) Amadeus Enhager, 3–1 (47) Ali Yasser Ahmadi 11, 3–2 (80) Marcus Franzén