Vädret idag
Molnigt
19°C
Prognos juni 26, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
22°C
 

Fem liberala skäl för Kungsbacka att rösta FÖR EU


1. Om Sverige stod ensamt skulle vi gå miste om fördelar som ökade marknader och investeringar i kunskapsöverföring, liksom säkerhetsgarantier och stöd i kriser. 

2. Om Sverige går ur, får vi samma elände som britterna nu genomlever. De har gått på myten om att en absolut nationell suveränitet är möjlig. Tänk på att fortsatt samarbete inom EU gör det möjligt att gemensamt lösa problem kring handel, migration, miljö och klimat liksom terrorbekämpning!

3. EU är just en sådan liberal-demokratisk ordning som är öppen för förändring genom fri debatt och demokratiska processer. Och ju fler som röstar för fortsatt europeiskt samarbete i demokratiska former, desto starkare blir unionens mandat!

4. Historiskt har den liberala demokratins principer visat sig starka och kunnat motstå ekonomisk depression, fascism, nazism och kommunism. Du som röstar: Glöm inte att icke-liberala regimer är långt mindre attraktiva, och långt mer sårbara!

5. Det är lätt att ta demokratins långsiktiga motståndskraft för given, men friheten och rättsstaten kan närsomhelst hotas även från håll vi minst anade. Varningstecknet är Trump. 

Kungsbackas starkaste bidrag är att gå och rösta för EU. Så kan vi gå vidare och stärka det europeiska samarbetet. Glöm inte att EU alltid varit ett fredsprojekt: Inga EU-medlemmar har gått i krig mot varandra! Lennart J Lundqvist (L)

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 25 juni

Kl 10.30 Dramatiserad barnvisning på Tjolöholms slott. 

Kl 12–13.30 Tisdags-träff i Varlakyrkan. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 19-20 Sommargympa på gräsmattan bakom församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 26 juni

Kl 11–12.30 Senior i Kungsbacka/träffpunkterna anordnar bingo på Mötesplats...

Läs Mer

Så här funkar eNH!