Vädret idag
Molnigt
8°C
Prognos mars 21, 2019
dag
Skurar
9°C
 

Felaktiga fakturor för matdistribution

Ett fakturafel har upptäckts i matdistributionen. Flera personer har fått betala för antal portioner, istället för leveransen berättar Stephan Philipsson (M). Foto: Ann-Kristin Ekman

 

Flera personer har under en lång tid fått betala för mycket i matdistribution. Det redogjorde moderaten Stephan Philipsson för, under vård och omsorgsnämndens möte.

 

Under vård och omsorgsnämndens möte i veckan uppdagades att ett okänt antal personer under en lång tid fått betala för mycket för sin matdistribution.

Stephan Philipsson (M), sitter i nämnden för vård och omsorg.

Avgiften ligger fortsatt på 17 kronor per utkörning. Men Stephan Philipsson (M), ersättare i nämnden, har tittat på fakturaunderlag för personer som fått betala i antal portioner, inte leveranser.

Hur många det är som fått betala felaktiga distributionskostnader vet han inte, men anar att det är en begränsad omfattning.

– Det blir en förtäckt höjning på fakturan. Det ska vara en distributionskostnad oavsett hur många paket som levereras, säger han.

 

"Det blir en förtäckt höjning på fakturan"

Förvaltningen har utgått från att varje portion distribueras för sig, men det finns de personer som av olika anledningar till exempel vill ha fem paket levererade en gång i veckan istället.

En faktureringsmiss som Stephan Philipsson understryker att tjänstemännen under mötet var väldigt tydliga med att rätta till så fort som möjligt.

– Det är ingen som reflekterat över det innan. De har inte tagit med den typen av distribution i beräkningen, säger han.

Får de som betalat för mycket tillbaka pengarna retroaktivt?

– Det blir nästa fråga. Görs det ett felaktigt uttag förutsätter jag att det korrigeras. Omfattningen spelar ingen roll, för en pensionär är det stora avgifter det handlar om.

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Spelreklamen svämmar över. Borde den regleras mer?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 19 mars

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

Kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

Kl 10.30–13 Stickcafé i Kuggaviksgården, Åsa. Arr: Kungsbacka hemslöjdsgille. 

Kl 12 Sång till lunch i Släps kyrka med manskören Gubbröra under ledning av Maria Blåberg. Därefter lunch i församlingshemmet.

 Kl 12–13. Tisdagsträff i Varlakyrkan,...

Läs Mer

Så här funkar eNH!