Annons

Färgprakt på Hede Fashion Outlet

Skyltfönstren på Hede Fashion Outlet ser inte riktigt ut som de brukar. Det är textilkonstnärerna på Kulturlabbet i Göteborg som smyckat dem med en utställning, med omgjorda modeoutfits.

Jobb & Pengar | 27 Mars 2021 12:54

Uttrycken är starka när konstnärerna från Kulturlabbet ges fria händer.

FOTO: Hede Fashion Outlet

Skyltningen hos flera av butikerna i Hede Fashion Outlet är just nu mer färgsprakande och innovativ än den brukar vara.

Kulturlabbet, Hede Fashion Outlet
Gamla outfits har fått nytt liv i Kulturlabbets händer. FOTO: Hede Fashion Outlet

Så blir det lätt när man ger textilkonstnärerna på Kulturlabbet i Göteborg fria händer.

Skänkt outfits för remake

Utställningen som visas i skyltfönstren hos ett antal utvalda butiker har skapats särskilt för Global Recycling Day, som firades 18 mars.

Genom att skänka tio outfits till Kulturlabbet har Hede Fashion Outlet gett kläderna ett helt nytt liv. I händerna på Kulturlabbets textilkonstnärer har de genomgått en total förvandling. Remaken är så genomgripande att man inte kan säga annat än att plaggen nu nått verkshöjd.

Kulturlabbet, Hede Fashion Outlet
Glatt, färgsprakande – och kanske även lite provocerande – mode har blivit resultatet av Hede Fashion Outlets senaste samarbete. FOTO: Hede Fashion Outlet

Kulturlabbet drivs av Räddningsmissionen och har som uppgift att skapa meningsfull sysselsättning för personer med funktionsnedsättning utifrån individens speciella förutsättningar.

”Unik textilkonst”

– Vi är väldigt stolta över att få kroka arm med Kulturlabbet och Räddningsmissionen i det här samarbetet och vi ser fram emot att fylla våra skyltfönster med unik textilkonst. Kultur, konst och mode är till för alla och det bevisar konstnärerna på Kulturlabbet med bravur, sade Maria Anderson, Nordic Marketing Manager på Hede Fashion Outlet inför Global Recycling Day.

Utställningen på Hede Fashion Outlet visas fram till den fjärde april.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hon prisas för sin fotokonst

Jobb & Pengar I Kullavik känns hon nog igen som en relativt nyinflyttad småbarnsmamma som gärna ger sig ut i ...

Drottning Victoria tar in på Tjolöholm

Nöje & Kultur De brittiska vindarna blåser in över Kungsbacka igen. Nyligen öppnade årets utställning på Tjolöholms slott. Den hä...

Premiär för ny second hand-butik på Kungsmässan

Jobb & Pengar På fredagen var det dags för Stadsmissionen att slå upp portarna till första butiken någonsin i Kungsbacka. ...
Annons