Mannen som uppger att han har ett spelmissbruk som ligger bakom hans handlande, har fortsatt att spela om pengar och begått nya brott, trots insatser från frivården. Den här gången handlar det om 20 separata bedrägeribrott, varav två av dem klassas som ringa.

Mannen har bland annat utgett sig för att ha biljetter till Sweden Rock, Gyllene Tider och Ariana Grande. Men några biljetter har han inte levererat trots att han tagit betalt.

Han förekommer sedan tidigare under fyra avsnitt i belastningsregistret, och det handlar om domar som i princip löst av varandra. Norra Halland har flera gånger skrivit om mannen.

I juni förra året dömdes han till skyddstillsyn och 100 timmars samhällstjänst. Men när han åter dömdes för brott i februari i år, undanröjdes skyddstillsynen och omvandlades till två månaders fängelse.

I slutet av mars blev han villkorligt frigiven med en återstående strafftid om 20 dagar. Friheten blev inte långvarig för mannen som inom kort dömdes för bedrägeri vid 51 tillfällen och ringa bedrägeri vid 11 tillfällen. Påföljden blev då fem månaders fängelse. I juli i år blev mannen frigiven med en återstående strafftid om 50 dagar.

Tingsrätten ifrågasätter inte att brottsligheten har ett samband med hans spelmissbruk, eller att det finns en vilja att komma till rätta med problematiken Men eftersom brotten begåtts under prövotid efter villkorlig frigivning, är det fängelse som väntar.

Den här gången blir påföljden fyra månader.

Läs mer: Nätbedragare åtalas för nya bedrägeribrott 

Läs mer: Begärs häktad för nya bedrägeribrott

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.