Annons

Fängelse efter slag mot polis

Den påverkade mannen låg ner på gräset. När polisen försökte resa honom upp krånglade han. Det slutade med att han slog den ena polisen rätt i ansiktet. Nu blir det fängelse.

Blåljus | 15 September 2020 10:00

Det var i maj förra året som två poliser skulle omhänderta mannen och han gjorde sig skyldig till våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Mannen som är i 30-årsåldern låg på gräset vid ett garage, pratade osammanhängande och verkade berusad. Poliserna försökte få kontakt med honom men han ville inte tala med dem. Då försökte de resa honom upp men han lade sig ner upprepade gånger. Till slut tog de tag i hans armar och försökte resa honom upp igen.

Slag i ansiktet

I samband med det reste han sig själv kraftigt upp och slog till den ena polisen i ansiktet med öppen handflata. Därefter tryckte han handflatan i ansiktet på polisen och tryckte honom mot väggen. Slaget var avsiktligt, kom framifrån och träffade polisen under ögat enligt domen i Varbergs tingsrätt. För detta döms mannen för våld mot tjänsteman. Dessutom döms han för våldsamt motstånd då han försvårat polisens ingripande enligt LOB  genom att vifta med armarna och kränga med kroppen.

Påbackning

Mannen är tidigare dömd för misshandel, hot mot tjänsteman, två fall av våldsamt motstånd och grovt rattfylleri. Verkställigheten av det tre månader långa fängelsestraffet påbörjades den 30 juli i år. Nu får han påbackning med ytterligare en månad.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Älgolycka på E6

Blåljus Flera fordon har krockat på E6 mellan Kungsbacka och Sandsjöbacka. Det är mycket begränsad framkomlighet. Olyckan inträffade 06:16 ...

Våldtog sin hustru – får fängelse

Blåljus Det blev fängelse i knappt två och ett halv år, för den 34-årige valldabon som i sensomras å...

Misshandlades vid bråk i centrala Kungsbacka

Blåljus Ett större bråk utbröt natten mot söndag mellan ett antal unga vuxna i centrala Kungsbacka. En ...
Annons