Foto: PrivatSagan Samuel Fagemo fick ett lyckligt slut. Inför tiotusentals fick 19-åringen från Onsala fira SM-guldet.ISHOCKEY. Det var få som räknade in Samuel Fagemo som en bärande kraft i Frölunda inför säsongen. Till sin stora besvikelse blev högerskytten inte draftad i somras. Med revanschlusta som bränsle har han varit en sensation i SHL. Det blev 14 fullträffar i grundserien och när allt skulle avgöras klev han fram. Den första finalen avgjorde skarpskytten. I den tredje stod han för ett mål och två assist. I näst sista finalen punkterade han tillställningen.


Det var Samuel Fagemo som satte tonen i den sjätte i vad som skulle visa sig bli den sista finalmatchen. I matchupptakten öppnade Samuel Fagemo målskyttet med ett direktskott rakt upp i krysset.  Frölunda kunde på bortais säkra klubbens femte SM-guld. och på Götaplatsen i Göteborg hyllades de av ett stort folkhav.


– Det var bara ett stort lyckorus. Man stod backstage och såg allt folk. Det var en speciell känsla och när jag väl sprang ut var det bara glädje. Jag är tacksam över att så många hade tagit sig dit. Det var först eftersom man fattade hur stort det var. Det var riktigt mäktigt.Samuel Fagemo hade som målsättning att göra en stark säsong i J20. När säsongen summerades gjorde 19-åringen 25 poäng i grundserien och sex mål i slutspelet, en braksuccé för onsalabon. 


– Jag fick chansen med A-laget och jag tog den direkt. Sedan har det bara flutit på, det har bara gått bättre och bättre.


Kunde det ha blivit en bättre säsong för dig?


– Nej, jag tror inte det. Det är svårt att toppa detta. Först CHL-guld och nu detta, det är sjukt.


Har du motbevisat NHL-klubbarna som inte draftade dig nu?


– Det tycker jag att jag har gjort hela säsongen.Pappa Linus Fagemo har 455 SHL-matcher och ett SM-silver. Sonen säkrade guldet under sin debutsäsong.


– Pappa har en stor del i att jag har tagit mig så här långt. Men jag har gett honom någon pik att jag har vunnit fler gånger än honom. Jag tror inte han tar illa upp, han är bara stolt över mig.