Annons

Facebookskojare döms igen

En man i 20-årsåldern som tidigare dömts för flera fall av bedrägerier, bland annat på Facebook, döms för ytterligare brott. Återigen för att ha sålt konsertbiljetter som han aldrig haft någon avsikt att leverera.

Blåljus | 01 April 2020 12:44

Mannen har tidigare dömts för att ha svarat på köpesannonser och tagit betalt för varor som aldrig skickats. Bland annat ska han ha utgett sig för att ha biljetter till Sweden Rock, Gyllene Tider och Ariana Grande. Men några biljetter har han inte levererat trots att han tagit betalt.

Enligt den senaste domen ska mannen ha försökt sälja fyra konsertbiljetter som han inte hade. Försäljningen ska ha gjorts upp via Facebook med efterföljande chatt- och sms-konversation och därpå ska målsäganden ha swishat honom 4 400 kronor via sin mamma.

Händelsen ska ha inträffat i Nyköping den 1 januari i år.

Norra Halland har flera gånger skrivit om mannen som uppger att han har ett spelmissbruk som ligger bakom hans handlande. Han har fortsatt att spela om pengar och begå nya brott, trots insatser från frivården och efter att han släppts ut från fängelse. Det senaste brottet ska mannen ha gjort sig skyldig till dagen innan han skulle påbörja behandling mot sitt spelmissbruk.

Enligt domen har mannen uppvisat en vilja till förändring och motivation till att sluta spela. Han döms till skyddstillsyn och ska fortsatt delta i olika åtgärder för att bli av med sitt missbruk. Han ska även betala skadestånd till målsäganden med 4 400 kronor plus ränta samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Varning för falska hantverkare

Jobb & Pengar I flera års tid har kringresande ”hantverkare” som talar engelska rest runt i Västsverige för att sälja ...

Första maj firas via länk

Nyheter 1 maj firas digitalt i år. Det blir ingen lokal samling för varken Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet. Istället blir ...

Sökes: vittnen till knivskärning

Blåljus Fredagen 24 april blev en tonårskille knivskuren i handen vid ett bråk i närheten av Varlaskolan. Nu sö...
Annons