Vädret idag
Klart
10°C
Prognos september 23, 2018
dag
Mestadels soligt
13°C
 

GLÄDJEBESKED: VM-fest med storbild på torget

Det blir en rejäl fotbollsfest på torget på lördag när Sverige möter England i VM-kvartsfinalen. Kommunen har nu bekräftat det besked många kungsbackabor längtat efter: matchen kommer att kunna ses på storbildsskärm på Kungsbacka torg.

 

– Det var en fantastisk folkfest under åttondelsfinalen, och vi ville ta vara på den härliga stämningen. Efter matchen ringde fastighetsägare Monica Hamrin mig och sade "vi kör väl?!", säger Jessica Blume, platsutvecklare på kommunen.

 

Men det var inte ett lätt jobb. De flesta storbildsskärmar i landet blev upptagna efter åttondelsfinalen berättar hon. Men tillslut fick de tag på en i Norrköping.

– De är påväg upp dit nu för att hämta den. Alla, även politikerna, vill vara med och se till att det blir en härlig fotbollsfest, fortsätter hon.

 

"Alla har gjort det tillsammans"

Det är kommunen som tillsammans med innerstadens krögare, företagare och fastighetsägare har ordnat fram och finansierar storbildsskärmen.

Redan från klockan 12.00 kommer det vara aktiviteter på torget och klockan 16.00 kan alla fotbollssupportrar heja fram Sverige till semifinal tillsammans. Evenemanget är alkoholfritt och det kommer finnas ett begränsat antal stolar på plats. Därför uppmuntrar Jessica Blume de som vill komma till torget att ta med en stol att sitta på.

– Vi hoppas att det blir en folkligt och hjärtlig fotbollsfest för stora och små, säger hon, lycklig över att planen är rodd i hamn.

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 21 september

kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

Lördag 22 september

kl 10 Skördebasar i Idala församlingshem. Grönsaker, ägg, bröd, blommor med mera. Lotterier och kaffeservering. Arr: Föreningen Idalabodens vänner. 

kl 11–14 Familjelördag på Kullaviks bibliotek. Testa origami.

kl 11–15...

Läs Mer

Så här funkar eNH!