Ett kvickt Floda körde över Varla

När det snabba Lerumslaget besökte Kungsbacka spelade de förbi allt som kom i deras väg.

INNEBANDY: DIVISION 1
Varla IBK – Floda IBK 3–5

De är oerhört snabba, Floda. När någon av lagets forwards får tag på bollen tar det inte lång tid innan passningen är framme vid målet. Det visslar till och plötsligt är den mitt i nätet, där målvakten borde ha varit. Så var också fallet i den här matchen.

Det var inte förrän i tredje perioden som Varla faktiskt vaknade till och lyckades spela jämnt. 3–3 i perioden med snabba repliker från båda lagen. Dessvärre var resultatet redan skrivet. Men trots förlusten är hemmalagets assisterande tränare, Christoffer Lindroos, nöjd med matchen.
– Vi spelar ett försvarsspel som tvingar dem att ta sina avslut långt bort och med sikten täckt. Sedan gör vi bort oss lite efter första och andra målet – vi får jaga mer medan de är i en bekvämare sits, säger han.

Han tillägger att han tycker att motståndarlaget är duktiga och särskilt bra defensivt.
– Sedan är de väl inte fantastiska offensivt, men de är rysligt bra i försvaret.

Tycker du att resultatet är rättvist?
– Det hade kunnat gå 50/50. Det är små marginaler i innebandy, säger Christoffer Lindroos.

I slutet av sista perioden försöker hemmaspelarna desperat att hinna få in träffar på målet från långa avstånd. Och Christoffer Lindroos skriver frenetiskt på taktiktavlan. Ända in i det sista ändrar han i femmorna. Men nära är inte nog. Skott efter skott skjuts tills tiden rinner ut. Matchen bryts och Floda kammar hem 3 poäng.

Matchfakta

Varla IBK – Floda IBK
3 – 5 (0–0, 0–2, 3–3)

0–1 (31.25), 0–2 (35.42), 0-3 (43.43), 1–3 (44.21) Fabian Kaneby, 1–4 (44.43), 2–4 (51.24) Joakim Strand, 2–5 (53.41), 3–5 (54.49) Adam Davidsson.