Annons

Ett kvickt Floda körde över Varla

När det snabba Lerumslaget besökte Kungsbacka spelade de förbi allt som kom i deras väg.


INNEBANDY: DIVISION 1

Sport | 16 Februari 2019 21:14

När det snabba Lerumslaget besökte Kungsbacka spelade de förbi allt som kom i deras väg.

INNEBANDY: DIVISION 1
Varla IBK – Floda IBK 3–5

 

De är oerhört snabba, Floda. När någon av lagets forwards får tag på bollen tar det inte lång tid innan passningen är framme vid målet. Det visslar till och plötsligt är den mitt i nätet, där målvakten borde ha varit. Så var också fallet i den här matchen.

 

Det var inte förrän i tredje perioden som Varla faktiskt vaknade till och lyckades spela jämnt. 3–3 i perioden med snabba repliker från båda lagen. Dessvärre var resultatet redan skrivet. Men trots förlusten är hemmalagets assisterande tränare, Christoffer Lindroos, nöjd med matchen.
– Vi spelar ett försvarsspel som tvingar dem att ta sina avslut långt bort och med sikten täckt. Sedan gör vi bort oss lite efter första och andra målet – vi får jaga mer medan de är i en bekvämare sits, säger han.

Han tillägger att han tycker att motståndarlaget är duktiga och särskilt bra defensivt.
– Sedan är de väl inte fantastiska offensivt, men de är rysligt bra i försvaret.

 

Tycker du att resultatet är rättvist?
– Det hade kunnat gå 50/50. Det är små marginaler i innebandy, säger Christoffer Lindroos.

I slutet av sista perioden försöker hemmaspelarna desperat att hinna få in träffar på målet från långa avstånd. Och Christoffer Lindroos skriver frenetiskt på taktiktavlan. Ända in i det sista ändrar han i femmorna. Men nära är inte nog. Skott efter skott skjuts tills tiden rinner ut. Matchen bryts och Floda kammar hem 3 poäng.

Läs mer i tisdagens tidning.

Matchfakta

Varla IBK – Floda IBK
3 – 5 (0–0, 0–2, 3–3)

0–1 (31.25), 0–2 (35.42), 0-3 (43.43), 1–3 (44.21) Fabian Kaneby, 1–4 (44.43), 2–4 (51.24) Joakim Strand, 2–5 (53.41), 3–5 (54.49) Adam Davidsson.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Varla har gjort klart med ny tränarduo

Sport Varla IBK har hittat Jonas Gustafssons ersättare. Duon Peter Jacobsson och Mikael Agergård har hämtats in frå...

Veteranen blåstes på milstolpen

Sport Niklas Nyman hade chansen att ha spelat i en förbundsserie under fyra olika årtionden. Men en envis axelskada och ...

Varlamålvakten utsedd till seriens bästa

Sport Sajten Innebandymagazinet har bett alla tränarna i division ett att utse säsongens bästa spelare på respektive position. ...
Annons