27 Mars 2020 10:06 | Stefan Pettersson

Trots coronakrisen blev jag riktigt glad i veckan. Det var när jag fick reda på att kommunen har ändrat sig gällande ersättning till personer i daglig verksamhet.

Vi har skrivit mycket om kommunens märkliga beslut att inte söka det extra statsbidraget. En av orsakerna till beslutet var att de som var berättigade till bidraget kunde bli besvikna om ersättningen året efter försvann. Ett resonemang som för mig låter mycket märkligt, vilket jag också tog upp i en krönika i december.

Men nu har kommunen svängt och ska söka bidraget. Det ska beslutsfattarna ha beröm för. Nu kan närmare 250 personer få lite guldkant på tillvaron. Den högsta möjliga ersättningen höjs med drygt 160 kronor per vecka, så det blir en extra slant som säkert kommer väl till pass. Bra jobbat och bättre sent än aldrig.

Annars handlar nyhetsrapporteringen främst om coronaviruset. Vi bombas med information och på det lokala planet så drar vi vårt strå till stacken, för det går liksom inte att undvika att fokusera på coronaviruset. Men det är viktigt att hitta en balans mellan dystra besked och goda exempel som visar hur mycket omtanke det finns.

I förra veckan bad jag om tips på just goda exempel och det har hörsammats. Tack för det och fortsätt gärna med att tipsa på stefan.pettersson@norrahalland.se. En del av tipsen blir till nyhetsartiklar och vi kommer även att samla ihop tips och publicera både i papperstidningen och på vår sajt.

När jag nu är inne på temat corona så är det faktiskt svårt att greppa hur mycket det påverkar vår vardag. Om någon för en månad sedan målat upp en bild av dagens situation så hade nog den personen blivit utskrattad. Men nu är vi där och det är bara att göra det bästa av situationen, även om läget känns helt galet. För att stötta näringslivet i Kungsbacka kör vi i dag igång en kampanj där vi bjuder företagare på en annons i tidningen. Många har det extremt tufft just nu och då kan vi försöka ge en hjälpande hand.

Ha en trevlig helg och var rädda om er.

Här kan du läsa fler krönikor.