Erkände grov brottslighet – nu frikänns han

Vid ett tillslag i en lägenhet i Göteborg hittade polisen 9 800 gram cannabis och en pistol. Några dagar senare sa en 20-årig kungsbackabo att narkotikan och vapnet tillhörde honom. Han åtalades för brotten och frihetsberövades i drygt två månader. Nu frikänns han av tingsrätten.
Nyheter | 26 Juni 2019 09:52

Vid ett tillslag i en lägenhet i Göteborg hittade polisen 9 800 gram cannabis och en pistol. Några dagar senare sa en 20-årig kungsbackabo att narkotikan och vapnet tillhörde honom. Han åtalades för brotten och frihetsberövades i drygt två månader. Nu frikänns han av tingsrätten.

 

Polisen bedrev spaning på en person som bodde i en lägenhet i Göteborg eftersom att man misstänkte personen för narkotikabrott. I juli förra året uppmärksammade polisen, under tiden spaningen pågick, att en 20-årig man som är boende i Kungsbacka kommun gick in i lägenheten tillsammans med personen. Polisen misstänkte att det hanterades narkotika i lägenheten och gjorde ett tillslag. Vid en husrannsakan hittade polisen totalt 9 800 gram cannabis i lägenheten och i en bil som stod parkerad utanför lägenhetshuset. Polisen hittade även en pistol och ammunition om 578 patroner. Personen som polisen bedrev spaning mot lyckades fly från platsen innan polisen hann gripa denne.

 

Några dagar efter husrannsakan klev kungsbackabon in på polisstationen och sa att han erkände att det som hittats vid husrannsakan tillhörde honom. Mannen åtalades för grovt narkotikabrott samt grovt vapenbrott och frihetsberövades under totalt drygt två månaders tid.

 

Men i tingsrätten räckte mannens erkännande inte för en fällande dom.

 

Eftersom att mannen inte vill uppge hur vapnet, narkotikan och ammunitionen hamnat i lägenheten måste man enligt tingsrätten ställa höga krav på att utredningen visar att han är skyldig. Det finns bevisning mot honom, bland annat finns en bild på 20-åringen tillsammans med den andra personen på brottsplatsen och det har även hittats DNA från honom på en tandborste i lägenheten. Men tingsrätten menar att bevisningen inte är tillräcklig samt att övrig bevisning pekar på att det är en annan person som begått brottet. Tingsrätten frikänner därmed mannen. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Droger för miljoner borta från gatan

Blåljus Med sammanlagda fängelsestraff på över 15 år och narkotika för miljoner borta från gatorna, har Kungsbackapolisen haft ett ...

Drogpåverkad togs i natt

Blåljus 02.28 i natt larmades polisen till hotell Nattmössan där två personer var stökiga. De både hade tidigare ...

Hade kokain i fiskelåda

Blåljus Företagaren hade droger i blodet och i garaget och källaren hittades tretton gram kokain. Trots det nekar mannen – ...