Vädret idag
Molnigt
14°C
Prognos juli 16, 2019
dag
Delvis soligt
19°C
 

Erkände grov brottslighet – nu frikänns han

Vid ett tillslag i en lägenhet i Göteborg hittade polisen 9 800 gram cannabis och en pistol. Några dagar senare sa en 20-årig kungsbackabo att narkotikan och vapnet tillhörde honom. Han åtalades för brotten och frihetsberövades i drygt två månader. Nu frikänns han av tingsrätten.

 

Polisen bedrev spaning på en person som bodde i en lägenhet i Göteborg eftersom att man misstänkte personen för narkotikabrott. I juli förra året uppmärksammade polisen, under tiden spaningen pågick, att en 20-årig man som är boende i Kungsbacka kommun gick in i lägenheten tillsammans med personen. Polisen misstänkte att det hanterades narkotika i lägenheten och gjorde ett tillslag. Vid en husrannsakan hittade polisen totalt 9 800 gram cannabis i lägenheten och i en bil som stod parkerad utanför lägenhetshuset. Polisen hittade även en pistol och ammunition om 578 patroner. Personen som polisen bedrev spaning mot lyckades fly från platsen innan polisen hann gripa denne.

 

Några dagar efter husrannsakan klev kungsbackabon in på polisstationen och sa att han erkände att det som hittats vid husrannsakan tillhörde honom. Mannen åtalades för grovt narkotikabrott samt grovt vapenbrott och frihetsberövades under totalt drygt två månaders tid.

 

Men i tingsrätten räckte mannens erkännande inte för en fällande dom.

 

Eftersom att mannen inte vill uppge hur vapnet, narkotikan och ammunitionen hamnat i lägenheten måste man enligt tingsrätten ställa höga krav på att utredningen visar att han är skyldig. Det finns bevisning mot honom, bland annat finns en bild på 20-åringen tillsammans med den andra personen på brottsplatsen och det har även hittats DNA från honom på en tandborste i lägenheten. Men tingsrätten menar att bevisningen inte är tillräcklig samt att övrig bevisning pekar på att det är en annan person som begått brottet. Tingsrätten frikänner därmed mannen. 

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 64 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 12 juli

kl 10.30 Gemensam promenad i Åsa. Föranmälan. Arr: Anhörigcenter. 

kl 12–15 Origami. Prova på att vika djur och blommor, loppor eller båtar till vattenleken utanför Naturum. Origami är en gammal japansk konstform som roat både stora och små i mer än tusen år.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås.

Lördag 13 juli

kl 11–15 Biodlingens dag på Naturum. Kungsbacka biodlarförening svarar på frågor...

Läs Mer

Så här funkar eNH!