Annons

Erik Persson vidare till semifinal

Ett av Kungsbackas största guldhopp, Erik Persson, har gjort sitt debutlopp i herrarnas 200m bröstsim på OS i Tokyo. Och är klar för semifinal.

Sport | 27 Juli 2021 14:54

Erik Persson är klar för OS-semifinal.

FOTO: Arkivfoto: Jasmin Frljevic

Det var ett snabbt lopp när herrarnas femte och sista försöksheat avgjordes under tisdagslunchen. Erik Persson från Kungsbacka simmade bra, men hade svårt att hänga med i starten.

Efter 50 meter låg Persson fyra men skulle ta igen på andra längden då han simmade följande 50 meter på 32.36. Och han skulle även hålla sig bland loppets främsta i ett heat där totalt sex simmare lyckades simma under tiden 2.10. Perssons tid skrevs till 2.08.76, endast 28 hundradelar bakom ettan i loppet.

– Det var okej, det var vad som krävdes till semifinal så det var okej men hade inte den bästa känslan i vattnet men hoppas jag kan förbättra imorgon, sa Persson till Discovery.

Persson tappade några meter under de sista dragen men kunde ändå knipa till sig en tredjeplats i sitt heat. Och när han satte händerna i väggen så gjorde han det med den sjätte bästa tiden av alla starter.

Därmed väntar semifinal för Kungsbackasonen och det blir ingen lång vila för Persson, då de första loppet drar igång tidig onsdagsmorgon svensk tid. Första heatet går av stapeln 04.21 och då hoppas Persson simma ännu bättre.

– Det var lite seg simning, skönt att vara vidare. Det var målet så det ska bli kul att simma semi imorgon, sade Persson till Discovery.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Katten Sauron blev skjuten med hagelgevär

Nyheter Åsa Forsséns katt Sauron blev dålig och blödde. Hos veterinären visade det sig att han blivit ...

Duellen som kan avgöra seriefinalen

Fotboll Den ena har gjort 21 mål på åtta matcher och den andra är en viktig kugge i ett försvar ...

Misstänkt våldtäktsman omhäktas

Blåljus Mannen som misstänks ha våldtagit en tjej i 15-årsåldern i Kungsbackaskogen har nu omhäktats. Mannens ...
Annons