Annons

En totalrenovering i Lindome

En drös med spelare har lämnat – sex nyförvärv är klara. Dessutom en helt ny tränarstab, och en annan spelfilosofi. Det är nya tider i Lindome IBK.

Sport | 24 September 2020 09:37

PÅ söndag startar allsvenskan för Lindome IBK.

FOTO: Arkivfoto: Jasmin Frljevic

Fakta: Nyförvärv

Linda Magnusson (Varla IBK), Sanna Källmark (Warberg), Dagmar Sura (Warberg), Therese Landén (Pixbo), Caroline Trysberg (Partille), Isabella Landtreter (Kalmarsunds U)

 

INNEBANDY. Det har inte varit stiltje hos Lindome IBK. Tränaren Mikael Bernvid har lämnat och dessutom har ett tiotal spelare försvunnit, däribland poängspelarna Louise Hedkvist och Kajsa Högemark. I fjol blandade de sig med i toppstriden på riktigt – trots all rulljans siktar de inte lägre i år.

– Vår målsättning är topp tre. Det är två lag på pappret, Göteborg och Kalmarsund som ska vara bättre. Sedan är det öppet, säger nye tränaren Mathias Bernvid.

 

Stora förändringar i spelet

Han har gjort rejäla förändringar även i spelet. I defensiven har han skruvat från en 2–1–2-uppställning till en 2–2–1.

– Vi ska stå lite lägre och vara kompaktare. Vi väljer var vi vill bryta, förra året var det mer att jaga, nu ska vi vänta och få dem dit vi vill. I anfallsspelet blir de mer fokus på kontringar, det passar vårt material och gynnar vårt spelsätt att få upp tempot. Den största andelen mål görs i spelvändningar, det ska vi utnyttja. Vi ska inte vara nervös om motståndarna har mycket boll.

Jag tänker att det kan vara svårt att få spelarna att köpa att de ska äga mindre boll.

– Klart det blir en omställning. Men efter att vi förklarat och de såg tydliga resultat har de köpt det. När vi tränade fick det försvarande laget flest chanser, då fick de en tro på spelsättet.

 

Från SSL kommer Therese Landén och Dagmar Sura, de ska tillföra spets i Lindome. De kommer även att leta efter 1-2 spelare, framför allt någon högerskytt under säsongen då det är en bristvara i truppen.

Vad krävs för att ni ska lösa målsättningen?

– Att vår högstanivå blir högre än tidigare. Sedan är det nästan en helt ny grupp, vi behöver få ihop den, säger Mathias Bernvid.

Seriepremiären är på söndag mot Craftstaden borta.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Drömdebut i överkörningen

Handboll Ida Karlsson var satt i karantän och Tilda Espling Ek har problem med ett knä. Då fick Aranäsprodukten ...

Therese Landéns islossning

Sport Therese Landén hade gått mållös i två säsonger. Nu lossnade det ordentligt – men fyramålsskytten ...

Vilken utklassning av Varla

Sport Varla IBK fullständigt pulveriserade gästerna. Fredrik Pedersen smällde dit fyra igen – men en sak var som vanligt. ...
Annons