HANDBOLL 2020-10-25 KL. 18:33

Debutantens räddande hand

Alexander Lindén ses som en av Sveriges absolut mest lovande målvakter. När han fick göra debut i A-laget klev han fram när det som mest behövdes. Ännu gladare är nog HK Aranäs som precis säkrat upp 17-åringen för framtiden med ett nyskrivet treårskontrakt.

Alexander Lindén firade ett nyskrivet kontrakt med att rädda poängen.

IK Sävehofs danske nyförvärv Henrik Tilsted, tillika deras bäste målskytt, fick läget med 21 sekunder kvar. I HK Aranäs mål klev inte Daniel Bergquist ut, inte heller Renny Svennberg eller Simon Ongeri. Det var 17-årige Alexander Lindén, klubben stora målvaktstalang, som skulle avgöra om det blev någon poäng.

– Jag tänkte bara på att hålla mig lugn, men jag gick lite tidigt ändå, säger Alexander Lindén.

Svängig match

Det var en känslomässig berg- och dalbana för HK Aranäs. De inledde strålande, förklaringen var ett tajt och aggressivt försvarsspel. Daniel Bergquist kom bara upp i tre räddningar innan paus, trots det hade hemmalaget bara släppt in tio mål från IK Sävehof.

HK Aranäs tryckte ifrån, Oscar Gentzel snodde bollen, Philip Jonsson avslutade. Hemmalaget ledde ett tag med sex mål. Det var 15–10 i paus.

Sedan tog gästerna över. Daniel Bergquist som var ett frågetecken då han fick en smäll på knät på torsdagsträningen byttes ut. Simon Ongeri fick inte heller tag på bortalagets skott. Eftersom Daniel Bergquists knä spökade valde HK Aranäs att ha med debutanten Alexander Lindén på bänken.

– Det var fantastiskt roligt. Det är hit man vill. Som 03:a är jag asstolt över att ha tagit mig hit.

17-åringen ses som en av Sveriges mest lovande målvakter. Han har skrivit på ett treårsavtal med moderklubben som börjar gälla från och med nästa säsong.

– Aranäs var snabba på att höra av sig, jag är jättenöjd. Det känns som att det är det bästa för mig.

En klassräddning

15–10 hade blivit till underläge 23–27. Med dryga minuten kvar skiljde det två mål. Då slog först David Wattström till med en japan framspelad av Philip Jonsson innan han kontrade dit 29–29. 30 sekunder återstod. Nio sekunder senare försökte Henrik Tilsted lätta bollen över inbytte Alexander Lindén.

– Även om jag var tidig i min rörelse såg jag bollen hela tiden och följde med den med högerhanden. När han hade släppt den visste jag att jag hade den.

Målvakten skrek ut sin glädje. HK Aranäs fick med sig en poäng, poängräddaren stavades Alexander Lindén.