Annons

En osannolik matchvinnare

Jättetalangen Daniel Pereira la av ner satsningen 2008. 13 år senare avgjorde 39-åringen för ett brandskattat Tölö IF.

Fotboll | 12 Juni 2021 16:48

Tölö IF tog andra raka segern som nykomlingar i trean.

FOTO: Arkivfoto: Oliver Marshall

Matchfakta: Division 3

Hisingsbacka FC – Tölö IF 0 – 1 (0–0)
0–1 (55) Daniel Pereira

Tölö IF saknade ett helt gäng spelare när de åkte till Hisingen. Orsakerna var framför allt studentresa samt småskador. Tränaren Arian Faily vände sig till juniortruppen och lyfte upp spelare. I startelvan fanns två spelare födda 2005; Oskar Eskeland och Leon Sollerman.

 

I veckan spelade Tölö IF en B-lagsmatch mot Onsala BK:s B-lag. Till stora delar var det samma lag som nu gjorde sig redo för omgång två i trean för de grönsvarta. Mot OBK föll de med 1–6. Nu lämnade de Backavallen med ytterligare tre poäng.

– Juniorerna gjorde det fantastiskt bra, berömmer Tölötränaren.

 

Det var dock ingen junior som avgjorde. Arian Faily fick in Daniel Pereira I föreningen. Pereira var en gång en jättetalang och har bland annat mött Zlatan Ibrahimovic. Men sin fotbollssatsning la han ner 2008. 2018 var han spelande tränare i trean – det var senast han kände på hetluften innan 2021. När Tölö IF haft många spelare borta har han agerat en nödlösning i premiären och den här matchen. Nu hoppade han in och prickade dit matchens enda mål.

– Han fick äran att trycka dit den. Vi har använt honom som mentor och stödledare. Han spelintelligens håller absolut men han har känningar, säger Faily.

 

 

Daniel Pereira fick en bristning i vaden efter ett par minuter men bet ihop.

– Jag kände att det fanns chans att göra mål för de var inte så organiserade, säger 39-åringen.

Förhoppningen är att han ska stå vid sidan och inte spela framöver.

– Det räcker med att berätta för min son att jag avslutade med ett mål och inte en bristning. Men jag kommer säkert göra någon mer match, jag vet hur jag är och jag kan inte hålla mig borta, säger Daniel Pereira som tvingades utgå i slutet.

 

Det som gladde tränaren Arian Faily mest handlade om hur väl de klarade av att ha många tongivande spelare borta. De unga som visade mod och de rutinerade som visade vägen med sitt sätt att vara.

– Det vi försöker skapa är ett kollektiv och ett beteende där vi är laglojala och intensiva. Om vi lyckas med det kan vi skifta spelare och få resultat, det här var ett första bevis. Vi gjorde en jättebra match.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tränarskiftet gav ingen premiäreffekt

Fotboll Tölö IF:s huvudtränare Matilda Bergstrand har tagit en paus, då hon är höggravid. Managern Daniel Pereira ...

Tränaren: "Det mesta stämde inte"

Fotboll Förhoppningen att studsa tillbaka resultatmässigt sprack. Det var dessutom ett rejält hack tillbaka prestationsmässigt. – Det var ...

Straffmissen blev kostsam

Fotboll Alexander Janebrink fick ett gyllene läge att kvittera. Men när straffen brändes försvann poänghoppet. Trä...
Annons