Under många år har jag hört klimatförnekarna bortförklara att det är vi människor som orsakat rådande förändringar i klimatet.
Argument som att forskarna överdriver klimathotet, klimatet har ändrats tidigare, typ istiden, skönt med medelhavsklimat, solens fel, träd och växter tar hand om koldioxiden och så vidare. 

Nu säger 97 procent av all miljöforskning att det är våra utsläpp av fossila bränslen som är det verkliga hotet mot vår civilisation.Alla kan vi någon gång ha fel och nu är det hög tid för alla miljöskeptiker att se det som ett uppvaknande, att inse fakta och nu ta sin del av ansvaret för att minska utsläppen. 


 
Amerikas president Trump har lämnat Parisavtalet och ifrågasätter vetenskapen. (G. Bush undertecknade inte Kyotoprotokollet).Tyvärr, har det ofta visat sig att för stora ledares berusning är det viktigare med ekonomisk vinning än insikt om klimathotet. Olje- och kolproducenter vill hellre värna om sina ”fossila” inkomster.I Sverige har moderaters och kristdemokraters nu gällande budget (med stöd av Sverigedemokraterna) minskat anslaget till Naturvårdsverket med 40 procent (2,7 miljarder kronor). Varför detta motstånd från partier högerut att agera klimatsmart?

 

Till sist mina egna tankar:Varför alla dessa onödiga krig som för med sig så mycket elände till ingen nytta?Varför stora ledares berusning av makt, ära och rikedom?Varför miljardärers flykt till skatteparadis?Varför all denna tillväxt som får oss att överkonsumera och leva som vi har fyra jordklot till förfogande?Jag börjar tro att det något fel på hela människoarten!