ISHOCKEY 2020-02-09 KL. 19:09

En minut som förändrade allt

Tre mål, dubbla utvisningar och en snabb vändning. Hanhals Kings tappade matchen under 59 sekunder mot Tyringe.

– Den minuten skulle bli helt förödande, säger Niclas Högberg.

59 sekunder var allt som krävdes för att förändra matchbilden. Arkivbild.

När klockan slog 35.43 var det startskottet för en händelserik period som skulle komma att fälla avgörandet. Tyringe hade hittat en kvittering efter att ha utnyttjat en retur. Drygt 20 sekunder senare skulle full kalabalik bryta ut.

En Tyringespelare fick två minuter för en hård tackling mot sargen. Powerplay väntade för Hanhals – trodde de.

– Någonstans hittade domaren en roughingutvisning på vår spelare. Ingen fattade någonting, säger Niclas Högberg.

Tappade fokus

Hanhalsspelarna tappade fokus från spelet och riktade mer energi på bland annat domaren. Något som skulle fälla dem. Och 59 sekunder efter kvitteringen hade Tyringe tagit ledningen med 3–1.

– Det känns riktigt irriterande. Men vi får skylla oss själva för att vi faller in i fällan, säger Högberg.

I och med förlusten finns fortfarande en matematisk chans att Hanhals Kings får spela ett kval för att hålla sig kvar i hockeyettan. Borås, som ligger under strecket, är nio poäng bakom Hanhals och har fyra matcher kvar att spela.

– Det är inte avgjort. Vi har tre matcher kvar att spela och de har fyra, samtidigt ska vi möta dem. Vi har allt i egna händer, säger Niclas Högberg.