10 December 2019 11:03 | Stefan Pettersson

Idrott ligger mig varmt om hjärtat och jag brukar spendera många timmar i tv-soffan för att följa sportsändningar. Och när det passar går jag gärna på evenemang och upplever stämningen på plats.

I söndags var jag på handboll. Jag har sett några dammatcher och herrarnas premiär. Nu var det dags för toppmöte mellan Aranäs herrar och AIK. Det var bra tryck i hallen och matchen hade det mesta. Handboll är oftast intensivt och händelserikt och den här matchen var inget undantag. Gästande AIK var till att börja med i ledningen, men Aranäs åt sig ikapp. Publiken, 769 personer, fixade en härlig inramning och bjöds på läckra mål, fantomräddningar, slarviga passningar, hårda närkamper, domartabbar, frustration, ilska och spänning. Precis som det ska vara. När krutröken lagt sig så stod Aranäs som vinnare med 29-26 och är fortsatt serieledare.

Även om Aranäs damer förlorade mot Hallby några timmar tidigare så är det en klubb i medvind med sin enorma organisation och stora mängd ungdomslag.

Till söndagens arrangemang var politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott inbjudna för att se hur klubben jobbar med och kring handbollen. Klubben ville även visa vad som behövs för att arrangemangen ska kunna utvecklas ytterligare. Förhoppningsvis gillade politikerna upplevelsen och finns på plats vid fler matcher.

Men när det gäller nästa säsong kan handbollspubliken bli snuvad på konfekten. Glädjande är att det ska byggas en ny hall, men den kommer att vara klar först omkring årsskiftet. Det är alltså en uppenbar risk att Aranäs tvingas spela i Varberg eller Göteborg i väntan på nya hallen. Där har klubben och framför allt Johan Falk, ny som marknadsansvarig, en tuff uppgift att lösa så inte intresset svalnar om klubben tillfälligt måste gå i exil.

Hur som helst, på söndag är det ny match och då kommer jag att vara på plats. Då ska jag heja fram damerna till seger mot Kristianstad.