Martin Rastborgs långa karriär är över sedan knäna satt stopp.

FOTO: Christian Johansson

FOTBOLL. Martin Rastborg, 45 år, var tydlig inför säsongen. Den skulle bli hans sista. Moderklubben hade lyckats med sin målsättning och fick fira sitt 100-årsjubileum i division tre. Själv tog han plats i backlinjen med tröja nummer 100 under säsongsinledningen men nu är karriären över innan säsongen är i mål.
– Jag har fått kasta in handduken. Det är artrosen i knäna som sätter stopp. Jag fick domen förra säsongen men har tagit en kortisonspruta när det har blivit för jäkligt, men nu funkade inte det. Det gör för ont, så jag har inget val, jag har försökt med allt, säger han.
Han är inte speciellt nedstämd över att karriären är till ända utan vänder på resonemanget.
– Folk undrar om det inte är jobbigt eller tråkigt. Jag får vara nöjd med de 41 åren jag har fått på ganska hög nivå. Då är det svårt att gnälla. Vad är höjdpunkten på karriären?
– Det är tre. Debuten i Åsa IF:s A-lag som 15-åring i division 2 (nuvarande division 1) 1989, första målet i nuvarande superettan med Gunnilse på Hjällbovallen mot Elfsborg och sedan avancemanget med Åsa IF till division 3.

Det finns dock inga planer på att bryta med fotbollen. Han har en sportchefsroll i moderklubben, han sitter med i styrelsen i Åsa IF och tränar sina döttrars lag.
– Jag kommer absolut inte att släppa den. Jag var nere i Höganäs och kollade och jag kommer att ha en stor del i Åsa IF:s fortsatta resa, säger han och slår fast att en comeback inte kommer att vara aktuell.
– Jag kommer inte att kunna. Jag hade gärna spelat med C-laget men knäna tål det inte.
Påverkar knäna dig i vardagen?
­– De gjorde det, men nu när jag har tagit det lugnare är det bättre.

Åsatränaren Thorbjörn Svensson har valt att flytta ner offensive mittfältaren Tobias Nordström till försvarsledet för att fylla luckan.
– Vi mår bra av att ha spelskickliga fötter där, säger Thorbjörn Svensson.
På fredag väntar serieledarna Varbergs Gif på Åsa IP. Martin Rastborg kommer att vara på plats som åskådare.