13 Oktober 2019 07:00 | Stefan Pettersson

Gott om nya intryck. Så kan jag summera mina fem första veckor i Kungsbacka. Det här med att sticka iväg från familjen under arbetsveckorna är jag inte van vid och det är en ganska stor omställning. Samtidigt har det varit väldigt många arbetstimmar och mycket nytt, så jag hade nog ändå inte varit särskilt social när jag slutat jobbet. Det har mest handlat om några timmar i tv-soffan och en och annan motionsrunda.

Och när det gäller motion så behöver jag helt klart mer av den varan. Konditionen är ändå hyfsad, men jag skulle må bra av att banta bort ett tiotal kilo. Tyvärr är det inte alltid så enkelt. Mycket handlar säkert om karaktär och jag har nog lite för lätt för att välja soffan i stället för motionsspåret.

Men i förra veckan bestämde jag mig för att ta en sväng i motionsspåret i Kungsbackaskogen. Efter att ha passerat Onsalavägen gav jag mig in i skogen. Det blev snabbt rejält brant och det var verkligen jag och skogen, ingen annan. Spåret var lite blött och stenigt, men jag knallade på uppför. Blött blev snart dyngsurt och där klafsade jag omkring med genomblöta löparskor. Nu är jag ganska envis och att vända fanns inte på kartan. Det blir nog bättre snart, tänkte jag. Men det dröjde dessvärre ganska länge innan det blev bättre. Jag fick mest hoppa omkring på stockar och stenar för att undvika att bli blöt en bit upp på benen.

Till slut kom jag fram till det riktiga motionsspåret och det var en lättnad. Samtidigt kunde jag konstatera att det kuperade landskapet inte tagit slut, så det blev en runda som tog musten ur mig. Men jag kan nog ha bantat bort något hekto under min irrfärd i skogen – så nu är det bara 9,9 kilo kvar.