Annons

Emma Jönsson fick revansch

Senast fick Emma Jönsson inte komma till start på grund av att veterinären stoppade hennes häst. Nu var de tillbaka – och de fick en ordentlig revansch.
Sport | 13 Maj 2019 13:35

Arkivfoto: Privat 

 

Senast fick Emma Jönsson inte komma till start på grund av att veterinären stoppade hennes häst. Nu var de tillbaka – och de fick en ordentlig revansch.

 

DRESSYR. Lövsta future challenge-serien löper över fem kvaltävlingar, sedan avgörs den prestigefyllda tävlingen på Friends arena. I förra kvalomgången tvingades Emma Jönsson att se på. Veterinären stoppade hennes Donizetti på grund av att han haltade.

Orsaken var ett skobyte, berättar Emma Jönsson. Efter att ha satt på en sula som de tagit av var hältan borta. Väl tillbaka på banan visade de storform.

– Jag fick en så fin känsla inne på banan. Det var mycket mer stabilt än tidigare rundor.

Ekipaget från Särö RF fick ihop 70,784 procent, vilket gav en seger i klassen unga ryttare.

Var det en revansch?

– Ja. Jag fick visa vad jag kunde när det var en så liten grej som gjorde att jag inte fick komma till start senast.

Vad stämde för er?

– Han var så fokuserad på mig och jag fick till ett bra flyt. Det känns som att jag har höjt min grundnivå, jag har fått mer rutin, vilket gör att jag vågar mer.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Mattias Elfström återvänder till Hanhals Kings

Ishockey Han lämnade Hanhals Kings inför den förra säsongen. Nu forwarden Mattias Elfström tillbaka. ISHOCKEY. Mattias ...

De ställer om – istället för att ställa in

Sport RF-SISU i Halland tänker om kring sina sommaraktiviteter för barn. Detta för att kunna genomföra dem ...

"Tillsammans kan vi bli en stark förening"

Fotboll Diskussioner kring en sammanslagning har pågått under de senaste decennierna. Snart kan Särö IK och Kullavik IF ...
Annons