Vädret idag
Mestadels molnigt
19°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
21°C
 

Emil Jensen intar Kungsbacka teater ikväll

Emil Jensen ser fram emot att inta Kungsbacka teaters scen i kväll: ” Det är skitkul att Kungsbacka är ett av turnéstoppen”. Foto: Pressbild/Joel Nilsson

 

Musik, lyrik och komik varvas i Emil Jensens hyllande förställning som intar Kungsbacka teaters scen i kväll. Innan han anlände till staden fick Norra Halland en pratstund med honom. Galenskap och engagemang var i fokus under samtalet.  

 

Lite som ett sommarprat live. Så beskriver Emil Jensen sin turnerande föreställning ”En gemensam galning” där mellansnack blandas med musik från albumet med samma namn.

– Vi pratar ofta om ensamma galningarna. Men om man tänker efter så är den mesta av världens galenskap gemensam. Miljöförstöring är kanske den största gemensamma galenskapen av dem alla. Men jag tänker också att mycket av det personliga är gemensamt. Vi tror att vi är ensamma med våra tankar men lättar man på trycket så visar det sig att vi delar väldigt mycket, säger Emil Jensen. 

Precis som i det mesta han gör - vare sig det gäller sommarprat, radioprat, musik eller föreställningar - varvas komik med allvar och politik med personligt.

– I den här föreställningen river jag av mina 83 sämsta egenskaper. Jag tror att det är viktigt att vända ut och in på sig själv när man pratar om engagemang för en bättre värld och mänskliga rättigheter. Jag tror att det är lättare för människor att relatera då, om jag blottar mina brister.

 

Hans pågående föreställning har fått så bra respons att man i november bestämde sig för att utöka turnén med 23 extra datum och orter, däribland Kungsbacka.  

– Jag fick ett sådant fantastiskt gensvar så då kände jag att jag verkligen ville fortsätta turnén i vår också.

Varför tror du att folk gillar dina föreställningar?

– Jag försöker prata om det som känns viktigt för mig och om mina egna brister och svårigheter så jag tror att den uppriktigheten tilltalar många. Sedan tror jag att många gillar att få sitta en kväll och skratta åt sina egna brister, oroas och roas och kastas mellan komik och tragik.

 

Läs hela intervjun med Emil Jensen i fredagens Norra Halland.

 

”En gemensam galning”

Var: Kungsbacka teater

När: 12 april, klockan 19.30

 

Skaffa Norra Hallands app här

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 58 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!